PETEK 11. TEDNA MED LETOM

Mt 6,19-23

“Ne nabirajte si zakladov na zemlji,
kjer uničujeta molj in rja in kjer tatovi vlamljajo in kradejo;
nabirajte pa si zaklade v nebesih, kjer jih ne uničujeta ne molj ne rja
in kjer tatovi ne vlamljajo in ne kradejo.
Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce.”

Zakladi nam lahko pomenijo nekaj velikega že tukaj na zemlji. Mnogi si namreč prilaščajo po različnih poteh mnogo dragocenih stvari. Tukaj pa so bolj mišljena telesna in duhovna dela usmiljenja, kajti samo ta gredo z nami pred Sodnika. Dobra dela moramo delati zaradi Boga in za Boga, kajti on je naš plačnik in pravičen sodnik. Z izrekom Jezus graja kopičenje bogastva, ki ni potrebno za vsakdanje preživljanje.

2 odziva na “PETEK 11. TEDNA MED LETOM”

 1. Če dobra dela-za kogarkoli že opravljam samo ZARADI BOGA IN ZA BOGA…ali ne degradiram na nek način s tem npr.bližnjega samo v sredstvo za dosego plačila in pravične sodbe zase-ker je,kot pravite “Bog naš plačnik in pravičen sodnik”?
  Menim.da je prav in primerno,da delamo dobro tako zase kot za svoje brate in sestre tudi zaradi nas samih in njih samih.

  Zdi se mi prav ljubiti sebe in drugega tudi zato,ker je to neki edinstveni jaz,ti,on ali ona:posebna in dragocena oseba.

  Če se prav spomnim,je to nekje zapisal tudi Lucien Aime Duval v smislu:”Ne boj se-ne ljubim te (le)zaradi Boga,ljubim te,ker si to ti.”
  A v resnici se to niti ne izključuje.

 2. Jezus nam posreduje tisto najbolj pravo lestvico vrednot. Na kateri najviše postavlja prav odnose: do sebe, do bližnjega in do Boga.
  Nič, prav nič ni v tem pogledu tako pomembno kot prava, resnična odprtost srca, ki ljubi. Ki je usmiljeno in dobrohotno, ki sprejema, odpušča in ljubi. Vse to pa zmore ravno zato, ker je bilo in je samo ljubljeno, celo na presežen način!
  Bog je tisti, ki prvi ljubi in nas vzgaja na ta način, On nam kaže pot.
  V resnični ljubezni pa seveda ni prostora za “matematiko”, torej preračunljivost!
  Ljubim te, ker si. Ker si zame drag in dragocen s svojo enkratnostjo, neponovljivostjo, značilnostjo …, v “zakup” sprejemam tudi tvoje napake (tudi jaz imam svoje), veselim pa se vseh tvojih darov. Spoštujem te, sprejemam te in s teboj želim dialoško rasti …
  Res je. Kot je zapisal baubau.
  V resnici se Božje in človeško lahko prelepo dopolnjuje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.