SOBOTA 11. TEDNA MED LETOM

Mt 6,25

“Zato vam pravim:
Ne skrbite za svoje življenje,
kaj boste jedli ali kaj boste pili,
in ne za svoje telo, kaj boste oblekli.
Ali ni življenje več kot jed in telo več kot obleka?”

Jezusa je treba prav razumeti. Ne nasprotuje našim skrbem za vsakdanje reči, saj nam je bilo po prvem človeku naročeno, naj si podvržemo zemljo. Od nas bo zahteval račun, kako smo trgovali s talenti, ki nam jih je dal. Kako smo pomagali popotniku, ki je padel med razbojnike, kako smo lačnemu dali jesti, žejnemu piti, popotnika sprejeli.
Ne smemo pozabiti, da je vse, kar smo, kar imamo, kar premoremo, kar nam zemlja rodi, božji dar.

En odziv na “SOBOTA 11. TEDNA MED LETOM”

  1. Življenje ni vselej enostavno, mnogokrat ne gre vse gladko, po naših potrebah, željah, zamislih, načrtih … Včasih nas zato prevevajo tudi črne misli in dvomi in nas preganjajo skrbi, le kako nam bo šlo naprej, kako se bo kaj izšlo.
    Vse prevečkrat se v stiskah pozabljamo ozreti v Nebo … Pozabljamo, da nismo sami in da je tam Nekdo, ki mu je mar in več kot mar za nas, ki nas spremlja in varuje. Problem pa je naš dvom, nevera in nezaupanje …, včasih celo nedostopnost, samozaverovanost, zakrknjenost … Morda tudi zato, ker Boga presojamo s človeškim srcem in mu pripisujemo zgolj človeška čustva in ravnanja … Včasih se z Njim tudi pogajamo in trmarimo, ga malce izsiljujemo, hočemo uveljavljati svojo voljo kot kdaj majhni otroci … Ob tem pa pozabljamo, da je On drugačen in da je nad vsem.
    Dajmo mu v sebi pravo mesto, tisto, ki mu pripada … in pomagal nam bo postaviti stvari na svoje, pravo mesto!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.