12. NEDELJA MED LETOM

Ps 63,2

O Bog, moj Bog, željno te iščem,
mojo dušo žeja po tebi;
moje telo koprni po tebi
kakor suha in izčrpana zemlja po vodi.

Iskal sem in nisem našel, upal sem, pa nič. Le kako naj se rešim iz te vsakodnevne tegobe?
Le kje so tisti izviri čiste vode, vode, ki daje življenje? Ko bi si mogel vsaj ustnice ovlažiti …
Gospod, naj nikoli ne obupam in naj vedno sledim šumenju Tvoje vode življenja.

En odziv na “12. NEDELJA MED LETOM”

 1. V dušo vernega je neizbrisno zapisano hrepenenje po presežnem. Kar pomeni: hrepenenje po Bogu in Njegovem dotiku, po Njegovi otipljivi, konkretno prepoznavni navzočnosti v mojem in tvojem življenju. Hrepenenje po vsepresežni ljubezni. V SP je zapisano, da upanje ne osramoti. Kajti Bog, ki je Ljubezen, je navzoč že v tem skrivnostnem hrepenenju, saj ga je prav On vsadil v najino srce … in prav to je že znamenje Njegovega dotika, Njegove bližine. Kajti z enako, oziroma s še večjo mero On hrepeni po nas!
  Živeti v ljubezni in v upanju pomeni živeti v srcu Boga. Kdor nosi ljubezen v srcu pa vedno, skoraj nenehno hrepeni po obličju (bližini) ljubljenega! Želimo si druženja,bližine, dotika src, združitve v skupnih prizadevanjih in ciljih … Kadar ljubimo, se veselimo (in včasih tudi nestrpno čakamo) bližine ljubljenega.
  Ljubezen pa ni le čustvo. Je več kot to. Je izbira načina življenja! Je pogled na vrednote evangelija in življenje po njih. Nasičen bom, ko bom to vzel resno in živel po tem, v skladju s tem in s samim seboj.
  Gospod je tisti, ki ve kaj potrebujemo, On nam kaže pot, On nam daruje svojo navzočnost v Besedi, v kruhu evharistije, v ljudeh, ki se zmorejo in znajo dotakniti naše duše in srca, v sleherni obdarovanosti, dobroti in lepoti …
  Pošilja nas medsebojno v dar. Vse to pa lahko sprejmem, ali zavrnem. Odločitev je samo moja in tvoja!
  Če in ko bom iskreno, goreče in vztrajno iskal, če ostanem zvest tudi v temi preizkušnje, bom tudi našel …! To nam obljublja Gospod, ki pravi: “iščite in boste našli, … trkajte in se vam bo odprlo …”
  Najslabše od vsega pa je zapreti se vase in obupavati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.