SOBOTA 15. TEDNA MED LETOM

Mt 12,15

“Veliko jih je šlo za njim”

Jezus je Gospodov služabnik, poln blagosti in usmiljenja do ljudi, do zbeganih. Jezus spolnjuje prerokbe (napovedi) prihoda Mesije. Značilnost Jezusa, ki odrešuje, je v tem, da je ponižen, prizanesljiv, poln ljubezni do vseh. Prav zaradi teh značilnosti je upanje za narode. Jezusov učenec naredi vsako dobro, ki ga more, in s sredstvi, ki so mu na razpolago, a vedno mora ohraniti značilnosti delovanja njegovega Učitelja.
Imam podobne značilnosti kot Učitelj? Privlačim druge nase, ali jih vodim k Jezusu?

En odziv na “SOBOTA 15. TEDNA MED LETOM”

 1. “Iti za Jezusom … “, pomeni ohraniti odprto, pozorno oko, uho, predvsem pa srce za sočloveka. Predvsem ne zapustiti ga, kadar je v stiski.
  Kako udobno je včasih ostati v svojem malem varnem in predvidljivem svetu, živeti po svojih “urnikih in načrtih”, ostati ujet v svoji ozkosti, ki se je sam sploh ne zavedaš … Zadovoljen si, ko imaš vse redoljubno urejeno, vse poteka, kot je bilo načrtovano in zamišljeno in če kaj “štrli” ven iz koncepta in ogroža tvoj ali moj “red” in samozagledano zadovoljstvo in varno cono udobja … pa postanem v sebi zmeden, preplašen in negotov!
  Hitro se potrudim, da iz svojega življenja izbrišem, poradiram vse moteče …, tudi, če je to moj bližnji, ki ga ne razumem in ne vem, kaj pravzaprav potrebuje ali želi, potrebuje, hoče od mene.
  Tukaj se pokaže, kdo pravzaprav sem. Jezusov izziv. On je bil tisti, ki se je že od trenutka svojega rojstva v človeški podobi podal ven iz cone udobja …
  Ne besede, temveč dejanja so tista, ki v resnici prepričajo.
  Ali si vzamem čas, trenutek za to, da prisluhnem prijatelju, da s svojo pozornostjo priznam dostojanstvo druge osebe, da nekomu s tem izrazim in pokažem, da mi je pomemben, dragocen in drag …Ali pa so moji odnosi plehki, na podlagi koristoljubja, zakrinkani v lažno leporečenje …in se vse v resnici vrti le okrog mojega “popka” in ega?

  Prisluhniva Jezusovi besedi, slediva njegovemu zgledu …, ne izmikajva se, ne ustvarjajva “varnih razdalj” in časovnih ovir in vzemiva sočloveka resno, kot si zasluži …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.