16. NEDELJA MED LETOM

Lk 10,38-40

“Ko so potovali, je prišel v neko vas
in žena z imenom Marta ga je sprejela v svojo hišo.
Imela je sestro, ki ji je bilo ime Marija.
Ta je sedla h Gospodovim nogam
in poslušala njegove besede,
Marta pa je imela s postrežbo veliko dela”.

Marta, Marta, skrbiš in se vznemirjaš. Potrebno pa je samo to, kar dela Marija.
Jezus, daj bi to razumel.
Danes vsi ljudje hitijo, se mučijo, nimajo časa, največkrat pa ga nimajo prav zate, za tvojo besedo, za molitev. Zdi se jim, da je to izgubljeni čas. A ti čakaš. Čakaš, da se ljudje umirijo, da te okrijejo v svoji bližini. Čakaš, da ti posvetimo svoj čas in svoje življenje.
Ti si prišel, da nas pogostiš s svojo besedo, a mi se nasičujemo tistim, kar sploh nima vrednosti. Jezus nauči nas, da bomo izbrali najboljši del.

En odziv na “16. NEDELJA MED LETOM”

 1. Res je, mnogokrat si naložimo preveč dela, postanemo na nek način sužnji svojih urnikov in “dolžnosti”, ob tem pa pozabljamo na bistveno …
  Vzeti si čas zase, za bližnjega, za Boga … Za molitev,za bližino, pogovor, mir, tišino, zbranost, zrenje v lepoto stvarstva, za dobro knjigo, za umaknjenost od vsakdanjega vrveža in za pristen stik …!
  Ko se zaradi svojih, mnogokrat nemogočih urnikov ne morem, ne uspem ustaviti …, počasi izgubljam stik s seboj, bližnjimi, z Bogom. In ko se tega zavem, se v meni pojavi vprašanje čemu, zakaj je to potrebno, v čem je sploh smisel? A če ostane le pri spraševanju, nisem storil še ničesar. Potrebna je zavestna odločitev za spremembo in delo na tem. V Božjih očeh je čas drugačen pojem kot v naših in Jezus očitno razjasni, kaj je zares potrebno in pomembno! Ostalo bo počakalo …
  Ne čakajmo do trenutka, ko nas bo nekaj prisilno zaustavilo …
  In kako zelo lahko zaboli zavrnitev s strani ljubljene osebe, ko “nima časa” zate, pa najsi bo v kateremkoli odnosu v družini, izven nje, med prijatelji … Če se to ponovi večkrat, potem veš, da v resnici ne gre za pomanjkanje časa, pač pa za pomanjkanje pristnega stika, odnosa, spoštovanja in ljubezni. Tak odnos nima jedra in prave vrednosti, propada in slej ko prej umre.

  Zato Te danes prosim, o Gospod, pomagaj mi, daj mi po Svetem Duhu uvid v to, da bom lahko razločevala in prepoznavala med bistvenim in nebistvenim in v dejanjih sledila pravim izbiram …Hvala Ti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.