PETEK 18. TEDNA MED LETOM

5 Mz 4,32-40

Spoznaj torej danes in si vtisni v srce:
GOSPOD je Bog zgoraj v nebesih
in spodaj na zemlji, drugega ni!
Izpolnjuj njegove zakone in zapovedi,
ki ti jih danes zapovedujem,
da bo dobro tebi in za teboj tvojim sinovom
in da si podaljšaš dneve na zemlji,
ki ti jo daje GOSPOD, tvoj Bog, za vse dni!

Vse je jasno. Gospod je naš Bog, On edini. Kaj sploh še čakam? Grem, da ga proslavim, da ga oznanim po vsem svetu (internetu).
Gospod, daj mi moči, da bom hodil za teboj in zvesto izpolnjeval tvoje zapovedi. Daj mi, da bom ljubil, kakor ti!

En odziv na “PETEK 18. TEDNA MED LETOM”

 1. Gospod, kako naj Te oznanjam, če je moje srce kdaj ozko, suho, prazno in maloverno? Kako naj ljudem razodevam Tvoje veselo oznanilo, jim spregovorim o Tvoji bližini, neskončni dobroti in ljubezni, če vsega tega ne zmorem najti in prepoznati v svojem osebnem stiku s Teboj?
  Kako naj pomagam k notranji rasti sočloveku, če sam ostajam nekje v prašnih, pustih, včasih tudi blatnih tleh, kot vkovan v svoje prepreke, zmote, uteži in ovire, ki mi branijo pognati zdravo rast kvišku in se zazreti Vate?
  V meni se včasih poraja toliko vprašanj, na katera ne znam najti pravih odgovorov, toliko dvomov, ki ovirajo mojo notranjo rast in me tiščijo k tlom, toliko … vsega, kar me ovira na poti k Tebi.

  A Ti se ne daš odgnati, potrpežljivo čakaš, mi daješ sonce in dež, me hraniš s svojo Besedo in s kruhom Življenja, si preprosto vedno tu in ob meni. Praviš, da me sprejemaš in celo ljubiš takšnega, takšno kot sem!

  Prosim Te, nikoli ne odidi, saj ko obupavam nad seboj, Ti nikoli ne obupaš nad menoj in ko jaz ne znam verovati, Ti veruješ, upaš, zaupaš in ljubiš zame in namesto mene! Ne naveličaj se slediti mi,
  polniti mojih praznih dni, ozdravljati bolnega srca, blagoslavljati mojih naporov, mi dajati oporo, kazati pravo smer, me napolnjevati s smislom, me ljubiti v vsej moji majhnosti …!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.