SV. MATEJ

Mt 9,9-13

Ko je Jezus šel od tam,
je zagledal moža, imenovanega Matej,
ki je sedël pri mitnici, in mu je rekel:
“Hôdi za menoj!”

Matejev dogodek je tipičen tudi za nas. Jezus kliče vse ljudi vedno znova. Ali si kdo upa reči, da ni slišal tega klica? Prisluhne naj božji besedi, svoji vesti, ki jo mora oblikovati in vzgajati in jih bo slišal deset na dan, ne samo enega. Koliko bolj smo zakopani v skrbi, v to ali ono stvar, toliko bolj nam Jezus govori: “Hôdi za menoj!” Saj bi mu že radi rekli, naj nas pusti pri miru, toda ne – s svojim klicem nas hoče obvarovati, da ne zaidemo. kot mati in oče stalno kličeta otroka, da se ne izgubi, čeprav bi otrok rad šel po svoje, tako Bog že vnaprej pokliče človeka, da ga obvaruje padca in da ostane na pravi poti.
Gospod, poklical si cestninarja Levija – Mateja, da bi z njim še bolj pokazal, kako se hočeš usmiliti vsakega človeka in ga pripeljati k sebi. Naj hodimo za teboj, da se nikoli ne izgubimo.

En odziv na “SV. MATEJ”

  1. Da, koliko klicev zamudimo, koliko opozoril preslišimo, koliko časa nam mineva v prazno … In s koliko odvečnimi skrbmi si belimo glavo, ko gre življenje pač naprej svojo pot. Mnogokrat se premalo veselimo, premalo zaupamo, premalo molimo, premalo ljubimo in se odrekamo bistvenim stvarem v življenju!

    Gospod, danes Te prosim … Ne prenehaj nam pošiljati svojih klicev, sporočil, opozoril in znamenj svoje prisotnosti … Obenem pa Te prosim tudi za modrost in odprto srce, da jih bomo znali prepoznavati in razbrati. Prosim Te tudi za pogum, da ne podležemo skušnjavam dvoma in mlačnosti …
    Hvala Ti, ker nas iščeš in kličeš in ker nas varuješ!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.