SOBOTA 28. TEDNA MED LETOM

Lk 12,8-12

Vsakega, ki bo priznal mene pred ljudmi,
bo tudi Sin človekov priznal pred Božjimi angeli.
Kdor pa bo zatajil mene pred ljudmi,
bo zatajen pred Božjimi angeli.
Vsakemu, ki izgovori besedo zoper Sina človekovega,
bo odpuščeno;
tistemu pa, kdor izgovori kletev zoper Svetega Duha,
ne bo odpuščeno.

Kar zgrozim se, če pomislim, kaj se mi lahko zgodi. Ali sem kdaj zatajil Kristusa? Me je bilo sram, da sem kristjan?
Gospod, bodi milostljiv meni grešniku!

En odziv na “SOBOTA 28. TEDNA MED LETOM”

  1. Kako pred tem svetom, pred ljudmi, priznavamo našega Boga? Besede niso toliko pomembne, kot so pomembna dobra dela, opravljena z ljubeznijo. Ko dejavno in dejansko ljubim brata in sestro, tiste, ki mi jih Bog s svojim namenom pošilja na pot življenja, ljubim Boga samega! Kadar jih cenim in spoštujem, spoštujem Božjo podobo v njih. Zato so mi dragoceni!
    Strah me je edino lahko praznine in odtujenosti v mojem srcu, ko morda živim v prazno, sam zase, eno govorim, a drugo izpričujem s svojim ne-odnosom do bližnjega, ko nisem pripravljen ali morda zmožen resnično odpreti srca in ljubiti kot Bog želi od mene. Zakaj bi tajil in zatajil najlepše in najsvetejše v svojem življenju? Zakaj bi obračal hrbet ljubezni? Zakaj ne bi izkazoval dobrote sočloveku? Sam sem bil namreč bogato obdarovan z vero in upanjem, Bog mi podaja svojo odprto dlan vsak dan znova …
    Ali me res skrbi le zase?? Morda res preveč razmišljam o sebi in dosti premalo o pravem smislu tega življenja in o drugih … Bog mi bo velikodušno pokazal pot, ko bom v sebi zmogel iskreno odpreti srce v pripravljenosti za to.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.