29. NEDELJA MED LETOM

Lk 18,8

“Toda ali bo Sin človekov,
ko pride,
našel vero na zemlji?”

Jezusovo vprašanje zareže v živo, v samo srčiko našega krščanskega zadržanja. Ali more Jezus v vsakem trenutku najti vero v mojem življenju? Vprašanje lahko postavimo tudi drugače: Ali zares živim in delujem iz vere? Življenjska izkušnja kaže, da ne. Navadno se na vero in Boga spomnimo šele takrat, ko pridemo do konca svojih moči, ko sami ne znamo in ne moremo več naprej. Šele takrat začnemo zares prositi in moliti. Živeti iz vere pa pomeni vsako delo načrtovati, začeti in končati z Bogom.

En odziv na “29. NEDELJA MED LETOM”

  1. Pomembno je, da nikoli ne končam notranjega dialoga – pogovora z Bogom … Pa najsi bo v kateremkoli trenutku, obdobju, priložnosti, dogodku, doživljanju … v življenju, ki mi venomer prinaša nove izzive. Za dar(ove) življenja …, za vse lepo in dobro se mu zahvaljujem, ob vsem presežnem ga častim in slavim, v stiskah in preizkušnjah se zatekam k Njemu in ga prosim …
    Pomembno je, da zmorem in hočem vselej ohranjati odprto srce zanj, da želim postaviti vse v svojem življenju predenj, tudi dvome, vprašanja, svoje stiske, krhkost, bolezen, nemoč … Dal mi je svobodno voljo, ničesar ne zahteva od mene. Če se torej prostovoljno in svobodno odpiram Njegovi milosti, naredim v srcu in duši prostor za Njegovo delovanje.

    Če živim in delam z Njim, če zaupam in verujem, če zares ljubim, se bodo v mojem življenju resnično dogodili majhni vsakodnevni … pa tudi veliki čudeži, doslej nesluteni. Osebna izkušnja!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.