PONEDELJEK 30. NAVADNEGA TEDNA

Rim 8,12-17

Kajti vsi, ki se dajo voditi Božjemu Duhu,
so Božji sinovi.
Saj niste prejeli duha suženjstva,
da bi spet zapadli v strah,
ampak ste prejeli duha posinovljenja,
v katerem kličemo: “Aba, Oče!”

Zakaj potrebujem vodstvo Svetega Duha? Da zmorem začenjati vsak dan nanovo; da se zmorem dvigniti, ko padem, da odmrznem svoje sposobnosti in jih spremenim v življenje: da lahko dam svojemu trpljenju in preizkušnjam smisel; da zmorem ljubiti tudi tiste, ki ne marajo moje ljubezni!

En odziv na “PONEDELJEK 30. NAVADNEGA TEDNA”

  1. Gospod nam po svoji Besedi govori, da ljubiti tiste, ki nam ljubezen vračajo ni težko, mnogo težje je namreč ljubiti nekoga, ki te ne ljubi, te zavrača,te morda zaničuje ali celo sovraži … In prav tu je, kot pravi Jezus, največje zasluženje pred Bogom.
    Sveti Duh daje razsvetljenje, moč, modrost, pogum, potrpljenje, vztrajnost, pravo ponižnost … Z njegovo pomočjo zmoremo sočloveka videti, sprejemati in presojati povsem drugače. Kakor je namreč naš Oče v nebesih dober, dobrohoten in usmiljen do nas in z nami, tako bodimo tudi mi do drugih.
    Ne bojmo se, naj nas vodi Božji Duh, prepustimo mu sebe in vsako situacijo …, zaupajmo mu! Le On more dati končne odgovore in razplesti še tako zapletene in zagonetne zadeve. Le On lahko postavi vse na svoje pravo mesto …
    Ne bojmo se ga prositi in se mu izročati v slehernem trenutku življenjskih preizkušenj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.