MIHAEL, GABRIEL IN RAFAEL

Raz 12,7-12

Tedaj sem zaslišal v nebesih močen glas, ki je rekel:
“Zdaj je prišlo odrešenje,
moč in kraljevanje našega Boga
ter oblast njegovega Mesija,
zakaj vržen je bil obtoževalec naših bratov,
ki jih je dan in noč obtoževal pred našim Bogom.

Nadangel Mihael je uničevalec večnega nasprotnika Boga, hudega duha. Prav po Mihaelu Bog pokaže svojo vsemogočnost. Človek kot nenehni borilec s hudim duhom more postati zmagovalec samo v kolikor računa v zemeljskem boju na Božjo pomoč. Naslanjanje na lastne moči in sposobnosti ga kmalu pripelje do poraza in neuspeha.
Zato prosimo na praznik nadangelov Gospoda, naj nam pomaga v boju s silami teme. Predvsem naj nam da močno vero in neuklonljivo upanje ter trdno moč, da bomo mogli božjega nasprotnika v našem telesu ukrotiti in tako kot zmagovalci slaviti moč in slavo vsemogočnega.

En odziv na “MIHAEL, GABRIEL IN RAFAEL”

 1. Pesem poje: “Kaj še nikoli nisi videl angela…?”
  Videli ga morda res nismo, s temi človeškimi očmi…Toda zagotovo je že vsakdo izmed nas doživel in občutil prisotnost, rešilni poseg, dotik njegove dlani iz neke nevarne, ogrožujoče situacije.
  Jaz lahko potrdim, da že mnogokrat, ko se je v neki tovrstni situaciji nenadoma, čisto nepričakovano, spontano zgodil očiten Božji poseg!
  Pred nekaj dnevi sem želela speljati avto iz ne dovolj preglednega parkirišča. V tistem trenutku mi je “nekaj” reklo, začutila sem “naj naredim znamenje križa”. Zato sem za trenutek spustila nogo z “gasa”,zavrla, se pobožno pokrižala, medtem pa še vedno zrla v vzvratno ogledalo…V trenutku, ko sem, namesto, da bi speljala naredila znamenje križa, je za avtom naglo švignila majhna senčka. Bil je majhen otrok, star okoli tri do štiri leta, ki je “pobegnil” mamici, ki je nato pritekla za njim….
  V trenutku me je postalo kar groza, oblila me je dobesedno kurja polt, obenem pa sem se iz globine duše iskreno zahvalila Bogu in njegovemu poslancu. Le znamenje križa…je obvarovalo pred hudo nezgodo.
  In takšnih in drugačnih primerov je mnogo…Pred leti je vinjen voznik s tovornjakom z neprilagojeno hitrostjo trčil v moj avto, od avta ni ostalo veliko, jaz pa sem še živa:).
  Toda prisotnosti angelov, hvala Bogu, ne začutimo vselej le v “kritičnih” trenutkih in situacijah…Bog nam pošilja angelsko pomoč tudi preko dobrih ljudi, ki jih vsakodnevno srečujemo, preko čistih duš, preko otroških oči, preko vsega lepega, kar se dogaja in porodi v našem okolju, okrog nas, v nas….Za mnoge ljudi lahko začutimo, da imajo nekaj angelskega v sebi…Tudi mnoge umetnine, umetnosti imajo pridih angelskega, vsa njihova izraznost in lepota, ustvarjalnost, izvirnost, enkratnost….Vse to izvira od Boga in iz Njega samega.

  Dobri Bog, zato se Ti danes še posebno zahvaljujem za Tvoje poslance in varuhe. Naj nas branijo pred vsem hudim, naj nas vodijo preko vseh nevarnosti in odvračajo od vsega, kar bi nas lahko vodilo stran od Tebe.
  In naj končno, s Tvojo močjo in pomočjo, premagajo sile zla, da bo na nebu in na zemlji zmagala svetloba in svetost Tvojega veličastva. Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.