Odmevi

Odzivi na Duhovno oazo

Na 1. adventno nedeljo leta 1999 je zagledala luč sveta Duhovna oaza – molitvena stran na internetu.

Ideja o Duhovni oazi se je porodila, ko smo Slovenski frančiškani stopili na svetovni splet. Hoteli smo v svet, kjer sicer mrgoli mnogovrstne ponudbe pripeljati tudi duhovno vsebino; v puščavo smo želeli napeljati živo in osvežujočo vodo odlomkov iz dnevne božje besede in kratke spremljajoče molitve.

Tako je nastala Duhovna oaza, ki še danes osvežuje in daje poleta. V njej se vsakdo rad ustavi in osveži, posebej tisti, ki večino svojega delovnega časa preživijo za računalnikom in si med odmorom vzamejo par minut časa za duhovno vsebino.

Iz elektronske pošte naslovljene na Duhovno oazo (duhovna.oaza@rkc.si).

Zadeva: Hvala
Datum: 06. december 1999 14:32

Čudovito!
Službo pričnem z Duhovno oazo. Hvala!

Bruno

Zadeva: Mir in dobro
Datum: 09. december 1999 0:08

Pozdravljeni!
Vesel sem duhovne misli, ki ste jo pripravili za vsak dan. Naj Gospod še naprej blagoslavlja vaše delo!

Franc

Zadeva: Pozdrav
Datum: 09. december 1999 12:54

Danes sem prvič prebrala vašo Duhovno oazo. Zelo sem vesela takih in podobnih kratkih spodbud v delovnem dnevu. Duhovna iskrica je tudi nekaj podobnega. Vendar sama zelo rada razmišljam ob besedah sv. pisma zato mi je vaša stran še posebej všeč. Seveda pa je lepo, da je izbire več.
Nimam navade oglašati se lastnikom strani na Internetu, tokrat pa se mi je zdelo potrebno, da vas s svojim sporočilom opogumim, da vztrajate pri začetem delu in nam tako polepšate in obogatite naše ure na delovnem mestu.
Kadar prebereš lepo in vzpodbudno misel je laže prenašati težo dneva.
Hvala za vaš trud in Bog naj vas blagoslavlja!

Petra

Zadeva: Oaza
Datum: 17. december 1999 9:13

Spoštovani,
pozdravljam vašo dobro idejo. Duhovna oaza je res kot voda iz studenca, ki prinaša svežino in napoji duhovnosti prepotrebnega sodobnega človeka.
Sam se večkrat v tednu ustavim tu in z mislijo in molitvijo začnem dan!
Poleg tega bi rad pozdravil tudi oblikovanje strani, ki je res dobro in pomirjujoče, vendar pa imam dve (dobronamerni) pripombi!
Prvič okvir na levi (levi.html), kjer se spodaj skriva Extreme Tracking ikona – poiskušajte jo malo bolj skriti (pri meni – berem z Netscapom) je sedaj malce moteča. Predlagam enostavno rešitev, da bi ikono v levi.html dokumentu porinili bolj desno (lahko z navadnimi presledki) in ikona se bo potem v končnem oknu skrila pod glavni okvir.
Druga pripomba pa je malce bolj osebna. Moti me števec na koncu molitve (v dokumentu konec.html), kjer se na veliko bohoti števec koliko obiskov je že bilo. Ker pa se mi zdi molitev zelo osebna stvar, me prav nič ne briga koliko molivcev je že bilo pred mano. Saj je prav da štejete obiske, ampak a se ne da narediti števca nevidnega?!

Lep pozdrav in vse dobro,

Tomaž

Zadeva: Y2K hrošč
Datum: 03. januar 2000 14:20

Pozdravljeni,
na strani http://www.rkc.si/ofm/oaza/start.html piše, da je danes “Danes je ponedeljek, 3. januarja 19100” ?!?!?!
Lep pozdrav in veliko uspehov in božjega blagoslova pri delu na spletu.

Tine

Zadeva: Vera
Datum: 27. januar 2000 10:53
Gospod, utrdi nam vero!
Ko ti srce pri jutranji molitvi to zakliče in ko ta vzklik prebereš še na vaši strani današnje molitve, je to preveč, da bi bilo naključje.
Hvala za te strani.
Mir z vami,

Dušan

Zadeva: Sporočilo
Datum: 27. januar 2000 13:23

Hvala Vam dragi bratje, da si človek lahko olajša dušo. Prav je, da sledite novim možnostim, ki jih ponuja tehnika.
Še naprej, vse dobro.

Franci

Zadeva: Odmev na duhovno misel
Datum: 07. februar 2000 11:00

Dragi Frančiškovi bratje,
hvala za današnjo duhovno misel in izvirno primerjavo med malikovanjem in pravo vero v Jezusa – zdravitelja.
Včasih nam pridejo v roke podobne “devetdnevnice” ali drugačna povabila za hitre rešitve naših problemov. Marsikdo nasede, saj misli, da prihajajo iz Cerkve. Vaša današnja razlaga uči razlikovanja, zato je več kot dobrodošla.
Ob tem bi radi omenili še številna pisma, ki prihajajo po pošti. Ponujajo “srečo” tudi v imenu svetnikov, istočasno pa grozijo in napovedujejo nesrečo, če bi se veriga sporočil pretrgala. V pogovorih opažamo, da so tudi kristjani ob takšnih pismih prestrašeni.
Še pišite o tem, da se bo naše razlikovanje izostrilo in vera v Jezusa poglobila.
Prisrčno pozdravljava

Anica in Tatjana

Zadeva: Vprašanje
Datum: 22. avgust 2000 10:09

Mogoče Niste opazili, ali pa je kakšna napaka, da je vsebina se od prejšnjega tedna.

Lep pozdrav,

redni bralec Sašo

Zadeva: Internetne strani
Datum: 23. avgust 2000 9:52
Opazil sem spremenjen stil komentarjev v zadnjem času, stran pa po 20. avgustu tudi ni bila osvežena. Upam, da je niste opustili.

Lep pozdrav, Boštjan.

Zadeva: Do konca
Datum: 13. september 2000 9:47
Hej, kako res morem pozabiti na odrešenje po Jezusu. Ceprav tega dejanja ne doumem – večkrat želim čutiti hvaležnost Jezusu za to – ga sprejemam v veri in upanju. Tudi željo po čutenju hvaležnosti za to tvoje dejanje, Jezus, polagam pred tebe – v veri, da je taka hvaležnost edina pristna.
O Jezus, daj da bi te mogel iskreno ljubiti – ne zato, ker me vsak dan obdarjaš – pač pa zaradi tebe samega.
Moj Bog, vodi vsak trenutek v vseh razsežnostih naših življenj.
Hvala za to spodbudo in vse druge, ki zadnje čase prihajajo točno pravi trenutek.
Bog z Vami,

Dušan

Zadeva: Re: TVS
Datum: 27. september 2000 8:49
Pozdravljeni,
zal nisem reden uporabnik Duhovne oaze, čeprav bi to rad bil.
Priznati moram, da sem kar pozabil nanjo. Nanjo sta me seveda spomnila spet zadnji dve sporočili, ki ste jih poslali.
Mislim pa, da je stvar zelo koristna in bi mi res pomagala pri premoščanju vsakodnevnih stresov, ki jih doživljam v službi.
Moje pisanje žal ne bo prispevalo k oblikovanju mnenja o vsebini Duhovne oaze. Želim si, da bom to lahko storil naslednjič, ko boste po tem povpraševali.
Želim vam, da nadaljujete s svojim internetnim poslanstvom in da tako prispevate k ravnovesju med njegovimi slabimi in dobrimi stranmi.
Občutek imam, da je slabih se mnogo preveč in, da so uporabnikom veliko bolj vsiljiva.
Želim vam veliko uspehov.
Lep pozdrav,

Tine

Zadeva: Re: TVS
Datum: 27. september 2000 9:50

Duhovna oaza je oaza navzočnosti Boga. Preko božje besede iz Svetega Pisma in besede izpod rok brata po Kristusu mi mnogokrat božja navzočnost postane otipljiva – ne more biti naključje, da tolikokrat prava beseda pride v pravem trenutku. Duhovna oaza je tudi moj način, kako priti do pravilnega razumevanja svetopisemskih odlomkov.
Najpomembneje pa se mi zdi, da mi da namig, kako preko tega razumevanja božjo besedo prenašati v resnično življenje tukaj in zdaj.
Hvala za to vsem, ki se trudite,

Dušan

Zadeva: Re: TVS
Datum: 27. september 2000 10:40

Lep pozdrav.
Lepo, da se tak dragulj kot je Duhovna oaza predstavi tudi širše, saj sam sem po naključju zvedel zanjo.
Zelo se mi dopade njena oblika. Pogled na fotografijo me pomiri, ter hkrati spomni, da poleg dela in hitrega sosledja opravil obstaja tudi On, kjer ni časa, je pa resnica, narava, pohvala, graja,..
Tudi oblika dnevnega sporočila – insert iz dnevne Božje besede in razlaga sta kratki, jedrnati, tako da mi je to vodilo dneva. Velikokrat se mi je zgodilo, da sem v dogodku dneva začutil sporočilo dnevne Božje besede. Tako postajam bolj pozoren na dogodke in svoje reakcije na dražljaje vsakdana. Življenje postaja bolj globoko, več čutim. Kar se mi pa zdi zelo pomembno, tudi med delom pomislim na Boga, njegova prisotnost, se spomnim, da sam ne zmorem praktično nič, da sem le orodje pri njegovi izvedbi.
V kolikor me boste povabili za sodelovanje pred kamero, se bom z veseljem odzval.

Sašo

Zadeva: Re: TVS
Datum: 28. september 2000 10:04

Na Duhovni oazi vedno, oziroma kadarkoli hočem, najdem dnevno misel iz Svetega pisma in kratko razmišljanje. Nekateri to imenujejo jutranja molitev, drugi meditacija ali kratek sprehod v tišino. Sam obiščem Duhovno oazo vedno, kadar mi zmanjka idej za naprej. Takrat preberem globoko misel, ki mi ponavadi ponovno pokaže, da je na svetu še veliko luči in lepote.
In vse to je le “en klik daleč”. Ni mi treba odpirati Svetega pisma, ali iskati lepih besed v knjigah na polici.

Lep pozdrav, Tomaž

Zadeva: RE: TVS
Datum: 28. september 2000 12:18

Dragi brat
Odgovarjam na pismo in sicer lahko napišem nekaj stavkov, ne bi pa želel, da se ime razkrije v javnosti, ker imamo v službi navodilo, da internet uporabljamo samo za službene namene. V kolikor bi imel internet tudi doma, pa bi lahko.
Na stran Duhovne oaze zahajam večkrat na teden. Na teh straneh je božja Beseda, ki se ne spreminja in je večna. Za razmislek ni potrebno veliko besed, dovolj je le kratek odlomek. Razlogi za obisk so različni; včasih je to pomembna odločitev, drugič je razočaranje nad sodelavci, spet drugič veselje ob kakem dosežku. Vsekakor je to pravi balzam za duhovnost sredi poplave informacij in vseh mogočih ponudb za “lepše” življenje.
Lepo pozdravljen

Franci

Zadeva: Odgovor na TVS
Datum: 05. oktober 2000 12:03

… Naš slovenski prostor je preplavljen z lažnimi obljubami številnih duhovnosti, ki naj bi odrešile človeka. Podpiramo Vas, da javno (spre)govorite o Jezusovi odrešilni poti.
Naj Vas Sv. Duh navdihuje pri Vašem delu.
MIR in DOBRO,

Anica

Zadeva: zacni z Bogom vsako delo…
Datum: 09. oktober 2000 9:12

Bog daj dobro jutro!
Lepo, da ste včeraj preko TV povedali, da imamo tudi slovenski kristjani svoj kotiček na spletu.
Vsa pohvala, saj se bodo tako moja jutra začenjala ne le z razdorbljeno molitvijo med potjo v službo, ampak se z “zajtrkom za dušo”.
Hvala Vam in Bog blagoslovi vase delo!

Simona

Zadeva: Pozdrav uredniku duhovne oaze
Datum: 27. november 2000 9:55

Spoštovani urednik duhovne oaze!
Svet se spreminja in mi z njim. Ker je čas resnično tak, da nas izžame z delom do vsake sekunde in grozi, da otopimo za vse Božje, Cerkev znova in znova najde pot do tistih članov skupnosti, ki jih ogroža tak delovni ritem. Vsak dan tako vsaj za nekaj trenutkov človek med vsakdanjimi opravili “skoči do duhovne oaze”, kjer najde moč za pot naprej, zavedajoč se, da”se zaman trudijo zidarji, če Gospod ne zida hiše”. Zato sem vam za duhovno oazo vedno znova in znova hvaležen.
V upanju, da z njo nadaljujete še naprej in nam tako pomagate, da ostanemo v “duhovni formi” vas pozdravlja

Marjan

Zadeva: Predlog
Datum: 20. december 2000 10:17

Spoštovani urednik Duhovne oaze
Nabralo se je že toliko lepih misli ob evangeljskih odlomkih, da bi moda kazalo izdati tudi kakšen molitvenik, ki bi bil zgolj povzetek tega, kar je bilo mogoče prebrati na internetu. Včasih mi prav manjka, da kakšne misli nisem shranil. Tako bi bilo mogoče, tudi če ti internet kdaj zataji, kljub vsemu priti v “duhovno oazo”. Toliko za premislek.
Ob tej priložnosti bi se vam rad zahvalil za delo, ki ga opravljate, saj človeku današnjega časa in razmer Cerkev sledi v lepem in hudem. Naj prihajajoči Gospod še naprej obilno blagoslavlja vaše delo tudi v novem letu 2001.
To vam želi

Marjan

Zadeva: zahvala!
Datum: 31. december 2000 13:54

Rada bi se zahvalila za Vaš trud in Vašo skrb. Naj Vam da ljubi Bog vse, kar potrebujete na poti svetosti.
Vesel Božič in srečno Novo leto.
p.s.: komaj čakam, da se pomladi srečamo:)))
hvala

karmen:)

Zadeva: Pozdravček
Datum: 04. januar 2001 16:46

ČAO
Sem Ivo iz Ljubljane.
Ko sem prvič zvedel za vašo stran, sem se zelo razveselil, da bom tu dobil moč za živetje vere.
Danes pa sem jo prvič odprl in poleg navdušenja dobil tudi idejo. Namreč, da bi poleg odlomka in molitve, dali tudi par konkretnih primerov živetja te božje besede, saj s tem ne bi bilo vse tako v oblakih in filozofsko, ampak bi se vsakemu približala ta “Božja beseda”, še več bila bi mu dosegljiva v življenju in s tem bi dobil energijo za naprej.
Lahko pa bi si ta doživetja od prejšnjega dne, tudi povedali (napisali) in s tem pomagali drug drugemu, saj bi videli da nismo sami in kaj vse se da z živetjem Božje besede narediti.
Vse pohvale in polno božjega blagoslova in navdiha še naprej pri vašem delu.

Č A O O O O O O O O O IVO

Zadeva: zahvala
Datum: 16. januar 2001 15:47

Hvala za nedeljsko misel!

Pavle

Zadeva: Gospod mogočno deluje
Datum: 26. januar 2001 11:11

Kako lepo danes sovpadajo današnja božja beseda, 16. asiški križ in za povrh še Šola molitve.
Hvala Ti, Oče.

Dušan

Datum: 6. februar 2001 9:06
Zadeva: Odg: Re: Obisk knjižnice

Najlepše se Vam zahvaljujem za včerajšnji sprejem in Vam obenem odgovarjam tudi na vprašanje, če sem že zavila na “oazo”. To sem storila danes.
Zanimivo in koristno. Upam, da bo imelo sadove. Že dlje časa se ukvarjam z mislijo kako nekaj podobnega narediti za otroke. Kako pritegniti najmanjše v ta prečudoviti svet Božje besede, ki je res “živa in dejavna”. Moja pot v krščanstvo, cerkev, med frančiškane in v katehezo namreč ne začenja v tradiciji temveč prav iz Božje besede. Prav lep pozdrav in še enkrat hvala!

Jelka

Zadeva: ZAHVALA
Datum: 09. februar 2001 16:38

Duhovna oaza mi pomiri srce in zbliža z gospodom mojim najboljšim očetom vrednim vse res vse ljubezni hvala iskrena Vam hvala za prečudovite misli bratje Frančiškovi vedno se bom rad vračal na to stran duhovne oaze

Drago

Zadeva: barva
Datum: 09. marec 2001 12:26

AVE!
Kaj ko bi z barvo ozadja malce sledil liturgičnim časom?
Mislim, da to ne bi bila velika in težka poteza….

Miran

Zadeva: Nova moč
Datum: 22. april 2001 2:37

Brat Janez!
Najlepša hvala za to čudovito stran, kamor se lahko zatečem ob zgodnjih jutranjih urah, ko pripravljam seminar za faks in se izgubljam v množici podatkov. Kako lepo se je umiriti ob postanku v oazi in poklepetati z Bogom, nabrati novih moči in upanja, novih idej in vzpodbud. Naj ti Bog povrne za ves tvoj trud!

Uroš

Zadeva: Vprašanje
Datum: 21. maj 2001 9:52

Spoštovani!
Duhovna oaza je postala moj vsakodnevni spremljevalec. Rad bi jo prejemal tudi v PDF obliki, pa pravzaprav ne vem, kaj to pomeni: na disketah, v obliki knjižice… Se oproščam za svojo nevednost, se vam pa v naprej zahvaljujem za pojasnilo. Potem mi bo odločitev lažja.
Lep dan vam želi

Marjan

Zadeva: PROBLEM WAP
Datum: 31. julij 2001 9:49

Vaša wap stran mi ne dela, tudi na wapdrive user : oaza ne dela iščem pa pod naslvom:
http://www.wapdrive.com/oaza/
kaj je narobe

lep pozdrav, Drago

Zadeva: Pozdravljeni
Datum: 02. november 2001 1:58

Pozdravljeni in čestitam na lepi strani.
Misli in molitve na Duhovni oazi so zelo lepe.
Srečno in lep pozdrav iz Avstralije

Draga

Zadeva: Oaza miru
Datum: 03. november 2001 9:20

Pozdravljeni, kar pohvalno, da ste se obrnili tudi s posredovanjem in razlago božje besede tudi na hrvaško govoreče ljudi,včasih so sicer bili malo datumi zamaknjeni, vendar to še ni najhujše. Rada bi se prijavila,vendar vprašanje, če mi boste poslali pošto,… Lepo se imejte in kaj, če bi še v kakšnem drugem jeziku pisali? Vse lepo

Roza.

Zadeva: Težave
Datum: 26. november 2001 10:35

Pozdravljeni,
hvala za vztrajanje pri oblikovanju Duhovne oaze.

Pišem vam, ker me zanima, če je s stranmi kaj narobe tudi pri drugih. Ne morem namreč odpreti Božje besede za posamezni dan. To se je dogajalo že prejšnji teden. Lep pozdrav,

Dušan

Zadeva: Zahvala za dnevno božjo besedo
Datum: 13. januar 2002 14:11

Lepo pozdravljeni!
Vsak dan, če le morem, zjutraj v službi najraje preberem božjo besedo in tako nadaljujem z delom.
Vedno znova sem navdušena nad izbrano dnevno božjo besedo. Bogu hvala za trud, ki ga vložite in s tem tudi nam laikom približate v najlepši podobi vsakodnevno božjo besedo.
Bog vam povrni!

Hvaležna stalna bralka Katja,

Zadeva: pozdrav
Datum: 01. marec 2002 18:37

Ljubljana, 1. marca 2002

DUHOVNA OAZA

Dragi Frančiškovi bratje,

… Najprej bi Vam rad izrazil priznanje in zahvalo ob Duhovni oazi. Ni še dolgo, odkar imam dostop do Interneta in se včasih malo sprehodim ter pogledam bogato duhovno ponudbo. Odprl sem seveda tudi vrata v Duhovno oazo. Prav posrečeno je urejena in gotovo zanimiva za mnoge. Mislim si namreč, da marsikdo vstopi in prebere svetopisemske odlomke in kratko razlago oziroma spodbudo. Prav prijetno je brati besedilo, ki je sončno in optimistično predstavljeno.
Tole je torej moja prisrčna in iskrena pohvala.
Rad pa bi Vam povedal še kakšno pripombo, ki bi po mojem mnenju lahko prispevala k izboljšanju. Prav zato, ker mnogi stopijo v oazo, bi kazalo posvetiti nekoliko več pozornosti pravilnemu zapisu. Vtihotapilo se je namreč nekaj tipkarskih napak. Doslednost pri uporabi velikih in malih začetnic bi prispevala k urejenosti, pa tudi kakšna stilistična izboljšava ne bi bila odveč.
Pišem Vam ob povabilu, ki ste ga pripisali ob koncu: >Vabimo Vas, da nam posredujete Vaše pripombe, pohvale, spodbude,…< Če se strinjate, bi Vam ob priliki lahko pokazal nekoliko bolj konkretno in na primerih, kaj bi se dalo izboljšati s slogovnega vidika. To je seveda le moj predlog, in sicer le zato, da bi bilo besedilo še lepše, bolj izčiščeno ter da nekatere sicer drobne pomanjkljivosti ne bi motile bralca.
Ponovim svojo zahvalo in prosim, da mi ne zamerite, ker sem se oglasil s predlogom. Lepo Vas v Gospodu pozdravljam!

Jurij

Zadeva: Klic na pomoč
Datum: 06. marec 2002 19:56

Pozdravljeni!
tukaj piše da se lahko javimo za spodbude, pripombe,… pohvale. Vse kar imam dodati so seveda pohvale. To okno obiščem večkrat, še posebej takrat ko se vprašam:”Kaj mi je oče pa danes namenil slišati?”
… No in tukaj se prične moja prošnja! za vas imam vprašanje!
Obtičala sem na področju razmišljanja in sicer so pred mano pojmi, kot BOŽJA PREVIDNOST, BOŽJA VOLJA, PREDESTINACIJA, PREDETERMINIZEM,… skratka USODA.
Sedaj bi vas prosila za pomoč pri iskanju ustreznega gradiva napisanega v preprostem jeziku. Nekaj mi je uspelo poiskati sami, vendar imam občutek da ni dovolj, zato prosim za mnenje in pomoč pri izbiri ustreznega gradiva (lahko v angl., srbo-hrvaš. jeziku) najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav!

Vesna

Zadeva: Zahvala
Datum: 22. marec 2002 8:31

Spoštovani!
Lepo se vam zahvaljujem za čudovite misli in besede v vaši Duhovni oazi, ki jo z veseljem obiskujem!

Ana

Zadeva: Zahvala!
Datum: 09. april 2002 7:50

Spoštovani!
Zahvaljujem se vam vsem, ki pripravljate prispevke za Duhovno oazo.
Z njimi mi že zjutraj polepšate in osmislite dan, ki prihaja…
Hvala !
Želim vam vse dobro in božjega blagoslova!

Ana

Zadeva: hvala
Datum: 21. april 2002 20:14

Čestitam, čudovit apostolat! Hvala

Marija

Zadeva:
Datum: 14. junij 2002 5:55

Pozdravljeni!
Iskrena hvala za trud, da lahko danes tudi na ta način prejemamo toliko dobrega, božjih milosti, BESEDE…
Lepe, v Njem bogate dneve želim,

Nelka

Zadeva:
Datum: 19. junij 2002 9:16

Bog z vami!

ali obstaja duhovna oaza tudi na WAP-u. Če mi prosim pošljite povratno WAP NASLOV.

MIR Z VAMI,

Drago

Zadeva: Zahvala in pohvala za Duhovno oazo!!!
Datum: 19. julij 2002 6:30

Spoštovani! Rada bi pohvalila vašo Duhovno oazo in se vam zahvalila zanjo, saj mi je vir moči in premišljevanj v vsakodnevnem doživljanju tega našega življenja na zemlji, ki je tolikokrat polno trpljenja in razočaranj. Vaša beseda me hrabri in spodbuja k lepšim in boljšim mislim ter dejanjem.
Hvala in lep pozdrav!

Ana

Zadeva: Pozdrav
Datum: 5. avgust 2002 15:08

oizdravljeni
sem slovenka po svetu in bi rada vsak dan brala duhovno oazo ce je to res mogoce me prosim kar prijavite ksaj naj storim vnapred hvala za pozornost

antonija

Zadeva: Zahvala
Datum: 1. oktober 2002 9:38

Spoštovani!
Rada bi se vam zahvalila za urejanje vaše Duhovne oaze. Duhovna oaza mi je zelo “pri srcu” in skoraj vsak dan jo obiskujem. Hvala za ves vaš trud, ki ga imate z urejanjem teh strani!
Želim vam še obilo uspehov in notranjega zadovoljstva, ki ga dajete tudi nam!!!
Lep pozdrav!
Mir in dobro!

Ana

Zadeva:
Datum: 15. november 2002 12:10

Pohvaliti moram vaš trud za to delo ki ga opravljate. Velikokrat se ustavim na teh straneh in črpam moč za vse življenske preizkušnje, da bi vztrajala v molitvi in darovanju trplenja svojemu nebeškemu Očetu.
(…) Obenem bi vas pa prosila, za kakršnokoli voščilo za prijatelja, ki bo imel konec meseca god. Trudi se biti iskren prijatelj pa bi si zaslužil kakšno lepo voščilo. Vendar ker mi tudi to ne gre ravno od rok, se bo gotovo našel kdo ki zna napisati kaj podobnega. Že v naprej najlepša hvala in naj bo Bog vedno z Vami.
Lep pozdrav!

Tatjana

Zadeva: Zahvala in pohvala
Datum: 12. december 2002 7:03

Spoštovani!
Veselim se vsakega jutra, ko lahko prebiram in se poglobim v Božjo besedo iz vaše Duhovne oaze. Zato se zahvaljujem vsem, ki kakorkoli sodelujete pri pripravi. Rada bi pohvalila izbiro vaših odlomkov. Res so izbrani tako, da se človeka dotaknejo in mu dajejo veselje in pogum, ki nam ga tako manjka v našem življenju.
Hvala še enkrat in Bog z vami!

Ana

Zadeva: Zahvala
Datum: 5. februar 2003 20:16

V dandanašnjih puščavah so vaše duhovne oaze še kako potrebne: tistim, ki Boga še iščejo, prav tako pa nam kristjanom, da nas predramijo, osvežijo. Hvala. Pozdrav.

Nada

Zadeva: bratje frančiškani
Datum: 4. marec 2003 8:26

Pozdravljeni! Res je kot ste dejali na začetku, da se lahko prav spočiješ na teh straneh in dobiš občutek, da je še Nekdo nekje, na katerega rami se lahko vsakdo spočije. Da obstaja vodnjak, pri katerem se lahko napijejo vsi žejni in nasitijo vsi lačni, potolažijo žalostni.
Če se vam resnično zaupam sem res na tleh in žalostna. Dobila sem odločbo, da bom izgubila službo. Razlogi so navedeni kot nesposobnost.
(…) Hudo mi je, vendar nisem izgubila upanja v Boga. Upam, da je še N ekdo, ki me ima resnično rad in mi bo pokazal pravo pot.
Le zanj želim darovati tudi to bolečino.Molim in prosim, da bi se stvari čimprej uredile.
Hvala Vam bratje frančiškani, ker služite in se predajate le Njemu, ki je pot, resnica in življenje. Hvala Vam za to tolažbo, ki sem jo našla na teh straneh.
Z Bogom…

janja

Zadeva: Zdravo
Datum: 2. avgust 2003 6:01

Hvala ti za bogato duhovno oazo.
Naj ti zaupam , da vsak dan pred službo preberem prispevek za tisti dan in imam občutek, da je potem ta dan bolj bogat…
Voščim ti lep dan in vikend, jutri pa poromam na Brezje.
Srečno!

Janja

Zadeva: Zahvala!
Datum: 15. januar 2004 10:00

Spoštovani!
Že nekaj časa imam Vašo stran med “pribljubljenimi”. Želim se Vam zahvaliti za Vaše delo. Kajti (skoraj vsakodnevna) molitev ob Božji besedi, ki jo posredujete, s čudovitimi mislimi spodaj, mi v službi pomeni resnično oazo, kjer se napijem “žive vode”. Brez tega moja karavana, s katero potujem, ne bi mogla iti vsak dan naprej – skozi puščave človeških duš.
Lep dan,

Gorazd

Zadeva: pohvala!
Datum: 2. marec 2004 16:55

Hvala vam za “Oazo miru”, saj mi je vcasih veliko lazje med delom klikniti na internetno povezavo in prebrati misel ter se ob njej ustaviti vsaj za trenutek, kot pa odpirati in iskati po Knjigi.

Mira

Zadeva: Pohvala
Datum: 5. marec 2004 9:39

Pozdravljeni –
zelo sem vesela in hvaležna, da lahko začenjam vsak dan s tako globoko vzpodbudo, kot jo ponuja Duhovna oaza. Ob njej se zamislim in poskušam sleherni dan izpolnjevati tisto, kar misel veleva. Želim, da bi se tudi drugi seznanili z vašo spletno stranjo – tako prikladno je, saj imamo s tem lahko kar doma, za računalnikom, “cerkev v malem”. Hvala vam, ker nam nudite tolikšno podporo in nam približujete temelje krščanstva.

Tadeja

Zadeva: Pozdravi in zahvala
Datum: 27. marec 2004 18:39

Prav lep pozdrav
Najprej bi se vam rad zahvalil za tole prijetno stran, kjer se lahko človek v vsakdanjem vrvežu odžeja v Božji besedi in molitvi. Želel bi vam tudi ob vašem plemenitem delu tudi veliko Božjega blagoslova in želim si, da bi Gospod pripeljal na to stran še več ljudi
hvala vam

Milan

Zadeva:
Datum: 6. maj 2004 6:48

Duhovna oaza mi je v veliko pomoč. Pomaga mi pri boljšem razumevanju svetega pisma. Kadar zjutraj, takoj ko v službi prižgem računalnik vstopim v Duhovno oazo, je moj dan drugačen. Bolj se zavedam Božje navzočnosti in v meni je večji mir. Odkar spremljam vaše strani (čeprav to ni vsak dan) je moja vera bolj »polna«. Večkrat si strani natisnem, a jih ponavadi kasneje ne utegnem še enkrat prebrati. Zato sem vam hvaležna, da nam posredujete Božjo besedo v taki obliki. Naj vam Bog povrne.

Alenka

Zadeva:
Datum: 27. maj 2004 12:56

Vaša spletna stran je najboljša, hvaležen sem Vam za spodbudo življenja v Bogu

Zadeva: Zahvala
Datum: 28. julij 2004 6:13

Spoštovani!
Hvala za vaš trud pri oblikovanju Duhovne oaze!
Ta stran mi je zelo dobrodošla v poglobitvi moje molitve.
Bog vam povrni s svojo milostjo!
Mir in vse dobro!

Ana

Zadeva: Komentar
Datum: 12. avgust 2004 11:21

Pozdravljeni,
Moje ime je Sabina (ne se ozirat na ime v e-mailu…) in bi vas vse, ki se trudite z Duhovno oazo in RKC stranmi, rada pohvalila za vaš trud.
Komentarji na Duhovni oazi so mi zelo všeč, skoraj vsakič imam občutek, kot da so namenjeni ravno meni in ravno za tisto priložnost, v kateri živim. Še posebej me veseli, da obstaja Duhovna oaza tudi na Wap-u, saj jo redno uporabljam, ker se mi zdi res praktična.
(…) Skratka, rada bi se vsem zahvalila, da se tako trudite za nas, in vam želim Božjega blagoslova pri tem delu!

Lp, Sabina

Zadeva: Imam pa eno željo.
Datum: 29.11.2004 8:35

Čestitke ob vašem 5. rojstnem dnevu! Lepo se je pri vas ustaviti in iti bogatejši naprej. Imam pa eno željo. Adventni čas je v bogoslužju zelo bogat in vsak dan ima svojo vstopno, darovanjsko in obhajilno prošnjo (upam da sem jih pravilno imenovala). Zelo bi me veselilo, če bi te prošnje ponudili na spletu, da bi nam pomagale globlje stopiti v pričakovanje Jezusovega rojstva. Ali se bo dalo kaj storiti? Vsekakor hvala za vse duhovno bogastvo, ki nam ga nudite.
Vse dobro!

Dolores

Zadeva: zahvala
Datum: 4.5.2005 23:40

Zahvala za Vaš trud

V tem lepem majskem dnevu, Vas moram pohvalite,ker se trudite za vedno lepo pripravljeno duhovno oazo.
Že kar nekaj let je preteklo, ko sem izgubila službo in sem bila čisto na tleh, pa ste me prav Vi potolažili, z duhovno oazo.. Hvala Vam in naj vas Bog obilo blagoslavlja. Nisem se Vam tudi zahvalila za Vaše molitve, bile so uslišane, saj sem dobila novo službo. Hvala Vam.
Rada Vas imam, če tudi se ne poznamo, smo prijatelji in povezani v molitvi. Mir in vse lepo Vam voščim.

… svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

Janja

Zadeva: Duhovna oaza
Datum: 6.6.2005 9:20

Pozdravljeni!

Duhovna oaza je zelo dober začetek dneva. Sicer že nekaj časa zahajam na to vašo stran (bolj ali manj redno) in spodobilo bi se že, da jo tudi pohvalim, mar ne?
Res je super, meni pogosto pomaga dvigniti duha in kot sem po priporočilu prijateljice zvedela zanjo, sem jo tui sama že priporočila nekaterim.

Imam pa dve opombi:

Včasih se zgodi, da ob začetku tedna tekst pride z zamikom (to je škoda, če dan začenjaš z mislijo D.O.), ampak verjetno to tudi sami že veste, da se kdaj zgodi.

Druga stvar, ki bi stran lahko obogatila je sledeča: mislim, da je namenoma izbran en odlomek in ena misel z SP in še ta kratka, zraven pa odlomek od koder je. In mislim, da je to zelo dobro!! A kljub vsemu, kaj, če bi se kje v kakšnem kotičku našel prostor, kjer bi se zapisalo odlomke tekočega dneva? Včasih pa bi le prišlo prav imeti pri roki še te odlomke. Se vam zdi primerno v kakšen kotiček dodati še to?

Hvala za vaš trud, za lepe misli in naj vas Duh še naprej navdihuje.
Zbogom,

Maja Pintarič

Zadeva: Dovoljenje za povezavo
datum: 15.7.2005 21:12

Spoštovani!
Najprej bi želela vašo stran pohvaliti , ker se resnično trudite in želite pomagati ljudem, ki so v stiski ali kar kot vsakdanja molitev  za uspešen začetek dneva.Tudi meni ste na ta načim pomagali, ko sem bila v hudi stiski.Bog vam naj povrne in molim za vas.
Sama sem redna obiskovalka vaše intenetne strani. Ker mi je zelo  pri srcu, sem želela to predlagati tudi drugim. Sama sem članica ŽPS in imamo kot župnija tudi svojo internetno stran
http://zupnije.rkc.si/polzela, predlagala sem tudi vaš naslov med povezvami. Domači župnik, pa je dejal, da bi bilo potrebno pri vas zaprositi za dovoljenje. Zato vas sedaj sprašujem  kako je to možno dobiti.

Moje mnenje je , da bi bili navdušeni, da bi bilo še več molilcvev povezanih prek spleta. Še enkrat najlepša hvala za čudovito intenetno stran in lepo vas prosim  za ta odgovor.

Hvala in lepo pozdravljeni.

Janja Sevčnikar

Zadeva: zahvala
Datum: 19.7.2005 19:47

Zdravo br. Janez!

Najprej naj se Vam lepo zahvalim za hiter odgovor in dovoljenje vasega spletnega naslova. Vase dovoljenje sem posredovala domacemu zupniku in sedaj so stvari urejene.
Vesala sem, da  se je to tako hitro uredilo. Duhovna Oaza meni pomeni zelo veliko, saj se velikokret ustavim na tej strani , ce ne kar vsak dan. Se posebej pa sem Vam hvalezna tudi za tolazbo, ki ste mi jo izrazili pred dvemi leti, ko sem izgubila sluzbo. Takrat mi je bila to velika tolazba, saj si skozi trpljenje  tlakujemo pot za vecno zivljnje. Vcasih je to tezko razumeti, potem se zgodijo nenavadne stvari
ki jih je tezko razloziti z nasimi ocmi, a razumljive so skozi Bozje oci.

Hvala za Vaso prijaznosti  in cestitam Vam  za cudovitostrani, rada jih obiscem.

Bog vas zivi!

Janja

Zadeva: vprašanje
Datum: 25.10.2005 10:34

Pozdravljeni!
Hvala za vaše duhovno delo, je balzam za dušo.
Sem za to, da mi pošiljate po pošti-obe verzije: oaza in pristan duha, če vam ni to odveč, seveda po elektronski pošti; če to ni možno, bom pa še naprej tako poiskala , kot do sedaj.
Res, hvala in lep dan.

Mir in dobro!

s. Majda

Zadeva: REDNI OBISKOVALEC
datum: 31.1.2006 10:42

Pozdravljeni,
Redno obiskujem vašo stran, ki mi na poseben način obogati delovni dan. Hvala.
Zadnje čase v ponedljkih in celo torkih ni ažurirana.
Ne želim vam naprtiti krivde za moj odnos z Bogom, vendar si želim redno ažurirano stran.
Lep pozdrav

J. Sodni

Zadeva: zamujanje spletne strani
datum: 23.3.2006 8:56

Lepo pozdravljeni,
Opozoril bi vas, da spletna stran teden z bozjo besedo ( http://www.rkc.si/ofm/oaza/) zamuja in se obnovi sele v sredo.

Matej Strmecki iz Ljubljane

Zadeva: pozdravček
datum: 7.4.2006 13:24

Hvala, polepšali ste mi dan in me rešili velikega dvoma, ko nisem vedela, kako naprej. Bog vas blagoslovi!!!

lep pozdrav!   M. Četina

Zadeva: Voščilo in zahvala
datum: 19.4.2006 21:18

Blagoslov Vstalega naj vas spremlja in podpira pri vašem delu.
Hvala za spodbudne misli.
Pozdrav v Njem, ki veje kjer hoče!

Zadeva:
datum: 15.5.2006 20:45

Lep pozdrav vsem, ki sodelujete pri oazi in nas spodbujate.

Prosim, za misli petega velikonočnega tedna.

Mir in dobro!

Zadeva: pohvala
datum: 6.6.2006 14:33

Spoštovani urednik Duhovne oaze  g. Janez ,
Naj Vas pohvalim, ker  nas bogatite z Vašimi bogatimi razlagami v Duhovni oazi. Vsak teden preberem prispevek za cel teden, pa še potem vsak dan posebej.

Hvala  Vam in pozdrav s spominom v molitvi.
Janja Sevčnikar

Zadeva: nove misli za tekoči teden
datum: 3.7.2006 21:51

Lepo prosim razmišljanje za tekoči teden.

Hvala za vse le misli in spodbude.

Mir in dobro

Jože

Zadeva: ALENKA
datum: 10.10.2006 7:20

Spoštovani, danes zvečer imamo zakonsko skupino, pripraviti moram
uvod,,,,božjo besedo, duhovno misel.

Danes med nami dva člana praznujeta okrogli obletnici–30 in 40.
Ali mi lahko svetujete kaj naj izberem iz Svetega pisma, kakšno duhovno
misel naj sporočim njima, in vsem nam….

Veselim se odgovora,
Lp alenka

Zadeva: zahvala
datum: 9.12.2006 19:43

Zahvaljujem se vam, da vsaki trenutek preko spleta omogočate ljudem poglabljanje duhovnosti, ter širite obzorje ljudi in evangelij.

Hvala vam za Božjo besedo v elektronski obliki, ki nas nagovarja in nam utrjuje vero, upanje in ljubezen.

Bog naj vas blagoslovi in vam stoji ob strani.

Mir in dobro vsem!

Zadeva: PROŠNJA
datum: 25.5.2007 10:27

Spoštovani!

Obiskujem vašo oazo, preberem božjo besedo in zelo dobrodošel je komentar. Zalotim pa se, da “stvari”, ki jo razumem ne znam razložiti.
Prosim vas za pomoč:
Kako 14-letnikom razložiti darove svetega duha na podlagi prilik iz današnjega sveta, da bi jim bilo bližje in da bi sami to začutili.

Naj Bog blagoslovi tudi Vaš dan…
Hvala.

Nada Pepelnak
Trebnje

Zadeva: prošnja
datum: 29.5.2007 6:16

Pozdravljeni, v iskanju besedila o naši Materi Mariji se obračam na vas, če mi lahko posredujete pesmico —recital, katero bi lahko mali otroci recitirali na zaključku šmarnic v čast Mariji.

Želim vam lep prijeten dan in z Bogom,

Hvala, alenka

Zadeva: Lepo prosim razmišljanje za tekoči teden
datum: 16.7.2007 17:28

Lepo prosim razmišljanje za tekoči teden.

Hvala za vse lepe misli in spodbude.

Mir in dobro

Jože

Zadeva: Stari odlomki
datum: 8.9.2007 10:01

Pozdravljeni!

Prejšnji teden sem odkril Duhovno oazo sredi interneta in se mi zdi čudovita stvar. Sploh komentarji božje besede so zelo na mestu.
Žal pa se ta teden odlomki niso nič spremenili – so ostali enaki od prejšnjega tedna. Jih imate še namen osveževati ali razmišljate o ukinitvi?

lp Blaž Hostnik

3 odzivi na “Odmevi”

  1. Ja, se globoko strinjam že s predhodniki…Duhovna Oaza je zagotovo nastala po navdihu Svetega Duha in je nekaj res čudovitega. Njegov Duh tako veje tudi preko interneta :)! In nas poživlja, hrani in krepi s prostorom sveže oaze v sodobnih puščavah vsakdana, kjer je tako pogosto prisotna duševna in duhovna praznina, lakota in žeja…po Bogu in po SP vrednotah… po duhovni hrani in studencu Žive vode za vsak dan.

    Zato: iskrena in prisrčna hvala našim bratom in patrom frančiškanom, ker skrbijo tudi v tem smislu za nas, še posebno pa glavnemu uredniku br. Janezu Papi :),vsa pohvala tudi novi, prenovljeni, čudoviti obliki :)! Želim še mnogo navdihov Svetega Duha, mir in vse dobro! Sonja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.