PETEK 25. TEDNA MED LETOM

Lk 9,18-22

“Kaj pa vi pravite,
kdo sem?”

Odgovor na vprašanje o Jezusovi identiteti, se ne poraja iz nas, ampak prihaja od Boga samega: Jezus je Božji maziljenec. Zdi se, da je odgovor nekaj izrednega, vendar je odgovor, ki je poln nasprotovanja in smrti.Jezusa ne moremo razumeti brez trpljenja in smrti, ne moremo razumeti brez gledanja, da so ga umorili ljubljeni. Od tedaj ne smemo uporabljati Jezusovega imena kot ščit nas samih.
Danes moremo odgovoriti iz vsega srca: Jezus, ti si boljši od vseh prerokov, ne sramujemo se te! Za teboj in s Teboj bomo hodili v tem našem slabotnem človeškem življenju.
Naš najboljši brat je Jezus …

En odziv na “PETEK 25. TEDNA MED LETOM”

  1. Gospod, danes Te prosim…Skozi meglice in prevare, skozi zanke, pasti in utvare tega sveta in proč od njih…naj nas varuje in vodi Tvoj ljubeči in trpeči obraz. Naj ga nič ne prekrije, naj nič ne zakrije zavesti, da si tako v dobrem kot skozi slabe trenutke in vse mogoče čase in obdobja z nami,ob nas in v nas.

    Kdo si?
    Ti si Pot, smisel, Cilj, alfa in omega, naš Bog in Stvarnik…., Ti si vse, obenem pa še mnogo več kot moremo sploh razumeti.Nepogrešljiv.

    Pomagaj nam ohranjati zvestobo Tebi, ki si Življenje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.