SREDA 26. TEDNA MED LETOM

Lk 9,62

Jezus pa mu je dejal:
“Nihče, kdor položi roko na plug
in se ozira nazaj,
ni primeren za Božje kraljestvo.”

Kako radikalen si, Jezus. V hoji za teboj ne moremo popravljati svojih odločitev. Spreobrnjenje, ki smo ga naredili, ne dopušča dvojnosti.
Jezus, dajaj mi zaupanje in Svetega Duha v mojih odločitvah, da se ne bom obračal nazaj.

En odziv na “SREDA 26. TEDNA MED LETOM”

 1. Gospod, res je. A ne zameri in odpusti moji predrznosti…,ker malce bi se želela pogajati s Teboj. Mnogokrat se oziram-o nazaj, a to niti ni tako slabo, kajti tudi preteklo nas določa na svoj način. Iz preteklosti rastemo, ob pogledu nazaj se učimo iz dobrih in slabih izkušenj, takorekoč zorimo…tudi iz napak in ob njih.
  Pa ne, da bi jih hotela ponavljati…, a tudi moje napake, moja grešnost mi je odprla oči za to, kar in kaj je prav in predvsem kaj ni.
  Hodila in ubirala sem svoje poti iščoč srečo, varnost in ljubezen…kot vsakdo.
  A tam, nekje sredi mojih zmot in napačnih iskanj si posegel Ti…in preprečil najhujše, hvala Ti! Le kako bi mogla to kdaj izbrisati iz spomina in pozabiti? Ostaja mi živ opomnik na to, česar več ne smem dopustiti v svojem življenju. Lahko bi me uničilo. Mene in še koga….
  Razumem, ne maraš in nočeš obotavljanja in neke neodločnosti. A obenem dopuščaš svobodno voljo in izbiro…Malce nenavadna kombinacija.
  In zakaj bi Ti sledila? Včasih bi morda lažje prišla skozi neke stvari v življenju, če ne bi sledila Tvojim zapovedim…Toda ne bi prišla daleč, ali pa bi morda zašla celo predaleč, tja, od koder ni vrnitve…In nočem niti poskušati tega, ne več!
  Kajti Ti mi daješ dovolj, Ti mi daješ več kot sem si kdaj upala sanjati. Ti daješ ž(Ž)ivljenje, Ti daješ prave odgovore vse bistveno, tudi na temeljno potrebo po sprejetosti, varnosti in ljubezni.
  Ti si Ljubezen, ki ima prave odgovore na vse….In ljubezen zna, zmore včasih, ko je to potrebno, postaviti meje.

  Zato, danes znova hočem s Teboj, ki Ti je v resnici mar zame, za vsakogar izmed nas, Ti poiščeš tavajoče in izgubljene ovčice…Ti ostajaš zvest, tudi če je zato potrebno iti na križ, darovati življenje. Prepričal si me, Gospod!

  To j(J)utro si pojem:”Hočem s Teboj, Gospod, s Teboj…,hočem s Teboj iti vse dni, s Teboj Gospod! Varna pot je s Teboj, preko temne noči….”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.