TOREK 26. TEDNA MED LETOM

Lk 9,55

“…Ne vesta,
kakšnega duha sta…”

Človekovo notranjost oblikuje Gospodov duh; pa ne samo on: tudi miselnost ljudi (raznih skupin ljudi), duhovnih voditeljev, filozofov, duhovnikov, medijev, političnih strank, ipd. S čim naj preverjam stanje mojega duha? (prim. G 5,22 sl.) Komu se pustim odločilno oblikovati v svojem načinu razmišljanja, presojanja, odločanja in delovanja? Tega ni vedno lahko in jasno opredeliti. Kakorkoli že, eno je gotovo: klicanje ognja pogubljenja na druge v vseh možnih oblikah je daleč od Gospodovega duha.
Življenje iz ognja ljubezni Svetega Duha pa je notranja stalna preobrazba osebnega jaza s pomočjo Gospodovega Ti.

En odziv na “TOREK 26. TEDNA MED LETOM”

 1. Gospod,daj,z močjo Svetega Duha vžgi v nas ogenj prave gorečnosti, ki nas bo prečistil in v nas sežgal in uničil vse kar ni po Tvoji sveti volji, vse odvečno, ves balast, vse nepotrebno in grešno…!

  Res je…Vse nas že iz zibeli ven sooblikuje in nekako določa mnogo stvari, “subjektov in objektov” bi lahko rekli… Najprej naše najožje okolje, starši, predniki, genetska danost, potem pa že kmalu ožje in širše socialno in družbeno okolje, kjer se gibljemo, odraščamo, se učimo, izobražujemo, navdihujemo, opravljamo vse svoje življenjske aktivnosti…, skratka vse, kjer se gibljemo, živimo in smo.
  Gospod, toliko vplivov, toliko razsežnosti…pa ne na koncu še svobodna volja in izbire preko nje ali mimo nje…!

  Kje pa je moj prostor Zate?
  Kje, kako, kdaj, na kakšen način pa “si vstopil” Ti, da bi oblikoval in da sooblikuješ in vodiš moje življenje?
  Zapisano je…, da si me poznal že davno,že od prej, od vsega začetka… Že v materinem telesu si me poznal in me ljubil.
  Toda, ali se moja podoba, moje življenje v resnici lahko primerja s Tvojim načrtom zame…? Ali sem jaz res jaz, tista jaz iz Tvojih načrtov ?
  Ali res, čisto zares živim po Tvoji volji, po Tvoji zamisli? Izpolnjujem Tvojo voljo? Kako me vidiš in kako…me boš nekoč sodil in presojal? Zares sledim Tebi?
  Ali pa pod nekimi “slepili” sledim le sebi, izpolnjujem le sebe?

  Odgovor na to morda ni daleč…

  Zato,Gospod, Te danes prosim: dvigni moj pogled k sebi, odpiraj slepoto mojih oči in gluhoto mojih ušes…Odpusti mi vse moje zmote in stranpoti, ni jih bilo malo…
  Stori, Te prosim vse to, kar sem Te prosila že v uvodni besedi današnjega razmišljanja, preobrazi me, preobrazi nas s svojo močjo, z močjo ognja in neugasljivih plamenov Svetega Duha!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.