Skoči na vsebino

1. dan obiska generalnega ministra

  • od

<KENOX S760  / Samsung S760>V četrtek, 19.4.2012, smo dopoldne generalnega ministra br. Joséja Rodrigueza Carballa sprejeli na tržaškem letališču, potem pa šli v Koper, kjer smo imeli najprej kosilo, nato pa srečanje z vsemi gvardijani in predstavniki različnih ustanov v provinci.

Popoldne smo poromali k Strunjanski Mariji, ki letos obhaja 500-letnico prikazanja, ob tem pa je bil tudi blagoslov nove razsvetljave ob poti do cerkve.

Zvečer je bila v viški cerkvi slovesna sv. maša , kjer smo bili zbrani bratje in sestre celotne Frančiškove družine. pri bogoslužju so prepevali združeni mladinski zbori iz Viča in Šiške. Generalni minister nam je v nagovoru položil na srce tri glagole, ki se dotikajo naše vere in poslanstva: VIDETI, IZKUSITI, PRIČEVATI.

Sledilo je srečanje v dvorani Antonovega doma, kjer smo prisluhnili otroškemu zboru iz župnije LJ – Bežigrad in Frančiškovi mladini iz Nazarij. Ob primeru razpok v Cerkvi, nam je generalni minister povedal nekaj spodbudnih besed za prepoznavanje in soočanje z znamenji današnjega časa. Večer smo zaključili s skupno piknik večerjo.

PROGRAM OBISKA

Še nekaj fotografij:

[nggallery id=6]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.