Četrti dan kapitlja – četrtek, 4. april 2013

SONY DSC

Slovenski frančiškani smo se na pragu 500. obletnice ustanovitve Slovenske frančiškanske province v povelikonočnem tednu od 1. do 4. aprila 2013 zbrali na svojem rednem kapitlju v Nazarjah, da smo izbrali nov definitorij in da smo preverili svojo zvestobo evangeliju s Frančiškovo karizmo. Spregovorili smo tudi o problemih naše province, predvsem o delu za nove duhovne poklice ter skrbi za bolne brate.

Kakor se je Frančišek pojavil v določenem trenutku in ga zaznamoval s svojo izvirnostjo, tako smo danes frančiškani izzvani, da po Frančiškovi karizmi zaznamujemo naš čas in odkrijemo, katera so tista znamenja časov. Pred nami je torej nova pot v novih znamenjih za Kristusovo veselo oznanilo.

Posted in OFM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Generalni minister OFM imenovan za tajnika Kongregacije za redovnike

sob Apr 6 , 2013
Papež Frančišek je za tajnika Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja imenoval br. Joséja Rodrígueza Carballa, generalnega ministra reda manjših bratov (OFM), ki bo s tem postal tudi naslovni nadškof s sedežem v kraju Belcastro. Škofovsko posvečenje bo prejel v Santiagu na predvečer binkošti, 18. maja 2013. […]

Morda vas zanima

  • Svetovni dan ubogih

  • Umrl je br. Bonaventura Obran

Najnovejši prispevki

E-mail
Facebook
YouTube
Instagram