Četrti dan kapitlja – četrtek, 4. april 2013

SONY DSC

Slovenski frančiškani smo se na pragu 500. obletnice ustanovitve Slovenske frančiškanske province v povelikonočnem tednu od 1. do 4. aprila 2013 zbrali na svojem rednem kapitlju v Nazarjah, da smo izbrali nov definitorij in da smo preverili svojo zvestobo evangeliju s Frančiškovo karizmo. Spregovorili smo tudi o problemih naše province, predvsem o delu za nove duhovne poklice ter skrbi za bolne brate.

Kakor se je Frančišek pojavil v določenem trenutku in ga zaznamoval s svojo izvirnostjo, tako smo danes frančiškani izzvani, da po Frančiškovi karizmi zaznamujemo naš čas in odkrijemo, katera so tista znamenja časov. Pred nami je torej nova pot v novih znamenjih za Kristusovo veselo oznanilo.

Posted in OFM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Generalni minister OFM imenovan za tajnika Kongregacije za redovnike

sob Apr 6 , 2013
Papež Frančišek je za tajnika Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja imenoval br. Joséja Rodrígueza Carballa, generalnega ministra reda manjših bratov (OFM), ki bo s tem postal tudi naslovni nadškof s sedežem v kraju Belcastro. Škofovsko posvečenje bo prejel v Santiagu na predvečer binkošti, 18. maja 2013. […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki