Nekaj novosti v ZBF

Pri Založbi Brat Frančišek je izšlo nekaj novih knjig:

Mrtvi človek
Friedrich von Gagern

ELEKTRONSKA IZDAJA

V zapuščini pokojnega p. Kazimirja smo našli tudi prevod indijanarice Der tote Mann, Mrtvi človek, ki je delo v Mokricah rojenega Friedricha von Gagerna, nečaka pesnika Anastazija Gruena, iz rodu turjaških in Zoisov.
Prevod je bilo potrebno samo pretipkati, malo polektorirati in pripraviti za e-izdajo. Lahko ga vsaj malo prelistate TUKAJ.

Pa prijetno poletno branje. Tudi v spomin na našega Kazota.


Marijina romarska pesmarica

Pesmarica je namenjena vsem romarjem, vsebuje Marijine in tudi druge pesmi, z notami in besedili. V pesmarici je tudi del molitvenega bogoslužja (brevirja) v čast Mariji in še kratek molitvenik. V knjižici boste našli tudi vse potrebne inormacije o urniku bogoslužij v svetišču in kratko zgodovino o Brezjah.
Pesmarica je na prodaj le v Romarskem uradu na Brezjah.


Oče vsem
Avtor: Andraž Arko
Ilustrirala: Urša Rožič

V seriji slikanic za otroke je nastala nova. Andraž in Urša sta tokrat bralcem približala, na prijazen, enostaven in ilustriran način življenje božjega služabnika Janeza Frančiška Gnidovca.

Slikanica je izšla tudi v albanščini, hrvaščini in makedonščini.


Lex victrix in caritate
Miscellanea in honorem p. Viktor Papež septuagenarii
Zakon zmaguje z ljubeznijo
Zbornik ob 70-letnici p. dr. Viktorja Papeža

Pričujoče delo je akademski spomin in dar sodelavcev in študentov frančiškana p. dr. Viktorja Papeža ob njegovi sedemdesetletnici. Eni so bili njegovi sodelavci za časa njegovega dela na rimski papeški univerzi Antonianum, drugi so bili njegovi sodelavci, ko je deloval znotraj ustanov Svetega sedeža, spet tretji pa so z njim sodelovali v Sloveniji, ko je predaval na različnih akademskih ustanovah ter deloval na ljubljanskem cerkvenem sodišču.
Njegovi sodelavci in prijatelji so za pričujoči zbornik pripravili nekaj besedil, ki so vsa povezana z njegovo veliko ljubeznijo – t.j. s cerkvenim pravom. Dvanajst razprav različnih uglednih strokovnjakov je mogoče razdeliti v štiri vsebinske sklope: 1. Etika in pravo; 2. Cerkveno življenje; 3. Redovno pravo; 4. Zakonsko cerkveno pravo. Med objavljenimi prispevki v pričujočem delu velja omeniti kot posebnost tudi objavo razsodbe Rimske rote p. dr. Davida Jaegra OFM.


Duhovni žarki
Zdravko Jakop OFM

Duhovni žarki so nastajali ob premišljevanju Božje besede, ki je ‘duh in življenje’, ob branju o življenju svetnikov in različnih duhovnih spisov. Žarki bodo še močneje zažareli, če jih boš, dragi bralec, primerjal s svojimi izkušnjami ali jim dodal svoj komentar. Srečati se želijo s tvojimi mislimi, saj so tudi nastali zato, da bi morda pomagali razsvetliti razum, ogreti srce in okrepiti voljo za nadaljnje iskanje.

Posted in ZBF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

1. srečanje gvardijanov in ekonomov iz JKPMOFM

sre Sep 11 , 2013
V začetku septembra se je v Sarajevu (4. 9.) in v Samoborju (11. 9.) odvilo 1. srečanje gvardijanov in ekonomov iz Južnoslovanske konference provincialnih ministrov frančiškanov (JKPMOFM). Predavanji profesorjev br. Velimirja Blaževića in br. Marka Mršeta sta navzočim gvardijanom in ekonomom osvetlila službo in vlogo ter medsebojno sodelovanje med službama […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki