Križev pot mladih na Rožnik 2014

krizev_pot_2014Postal je ubog, da bi mi obogateli po njegovem uboštvu (prim. 2 Kor 8,9)

Bratje frančiškani, v sredo 9. aprila 2014, po večerni sveti maši (19.00 na Tromostovju) ob 20.30 organiziramo tradicionalni križev pot na Rožnik. Sodelujejo mladinske skupine, študenti različnih fakultet in študentskih domov.

Postaje križevega pota, ki jih pripravljajo različne študentske skupine, študenti različnih fakultet in študentskih domov, sledijo temi poslanice papeža Frančiška za postni čas, ko govori o tem, kako je Kristus postal ubog, da bi mi po njem obogateli.

Najprej pomislimo na vsa področja, kjer smo mi ubogi in potrebujemo Jezusovo obogatitev. Papež govori o treh vrstah uboštva; gmotna revščina, moralna in duhovna. Ozrimo pa se tudi na Kristusa, na njegov zgled in ljubezen, ki jo posreduje prav s tem, da pride k nam ljudem v naše uboštvo, naših odnosov, življenja, prelomnic situacij in navidez brezizhodnih poti. Pomislimo, kakšna ljubezen je v tem, da zapustiš varnost in srečo na Očetovi desnici in se podaš v svet, da te zasramujejo in ubijejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Molitev za domovino v Kopru

ned Mar 30 , 2014
FRANČIŠKANI V KOPRU vabijo k MOLITVI ZA DOMOVINO s 24 urnim češčenjem Najsvetejšega, ki se bo začelo v petek, 4. aprila 2014. Po maši ob 18. uri bodo Najsvetejše prenesli iz Frančiškanske cerkve Sv. Ane v kapelo Sv. Andreja. Molitev za domovino pred Najsvetejšim bo trajala neprekinjeno 24 ur, vso […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki