Plenarni svet province, maj 2014

logo2.jpgV frančiškanskem samostanu v Ljubljani na Viču, bomo v zavetju cerkve sv. Antona Padovanskega slovenski frančiškani od 13. do 14. maja 2014 obhajali dvodnevni plenarni svet province.

Plenarni svet province je zbor bratov, ki s posvetovalnim glasom pomaga provincialnemu ministru pri vodstvu province. Plenarni svet province sestavljajo: provincialni minister, vikar province, definitorji, tajnik in ekonom province, tajnik za formacijo in študij, tajnik za evangelizacijo in deset svetovalcev, ki jih izvolijo vsi bratje s slovesnimi zaobljubami, ki pripadajo provinci in niso člani že po službi.

Plenarni svet razpravlja o važnejših vprašanjih, zlasti o porazdelitvi prispevkov za skupne potrebe province, za vzdrževanje vzgojnih hiš in šolanje, o sprejemu in opustitvi župnij in naših postojank, o izvajanju pastoralnega načrta province, o izvajanju načrta trajne formacije in o vsem drugem, kar bi se definitoriju zdelo potrebno predložiti širšemu krogu bratov.

Podprite nas z molitvijo!

Posted in OFM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Umrl je p. Avguštin Jug

čet Jun 5 , 2014
V soboto, 31. maja 2014, je odšel h Gospodu p. Avguštin (Franc) Jug OFM, frančiškanski duhovnik. Rojen je bil 3. 3. 1936 v Modražah pri Studenicah. Prve redovne zaobljube je izrekel 26. 9. 1954, slovesne zaobljube pa 3. 4. 1961. V duhovnika je bil posvečen 29. 6. 1963. Duhovniško službo […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki