Besede življenja 1 – prva spoznanja

BZ1_300Pri Založbi brat Frančišek je izšel svetopisemski pripomoček za 1. razred verouka oz. lectio divina za najmlajše z naslovom: Besede življenja 1 – Prva spoznanja.

P. Silvin Krajnc, Jelka in Živa Melik so pripravili 27 svetopisemskih zgodb in jih uredili tako, da lahko služijo za svetopisemsko katehezo za prvi razred devetletke. Ob vsaki zgodbi so napotki za razmišljanje in rast v veri. Z ilustracijami jih je opremila Paola Bertolini Grudina, vsaka zgodba pa ima dodano še upodobitev motiva iz svetovne slikarske zakladnice.

Delo je uporabno pri samem verouku za vse razrede prve triade, pri dodatnih svetopisemskih uricah za mlajše, pa tudi pri »babičinem« verouku doma. Tudi Miklavž bi se znal razveseliti tega darila.

To je prvi zvezek zbirke, ki:
– osvetljuje in razlaga Sveto pismo,
– oživlja in dopolnjuje osnovnošolski verouk,
– približuje svet umetnosti in kulture,
– povezuje Božjo besedo z vsakdanjim življenjem.

Poglejte v našo spletno knjigarno!

Posted in ZBF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Program simpozija ob 500 letnici province

pon Sep 1 , 2014
Natisni si PROGRAM SIMPOZIJA (v PDF). Prisluhni POSNETKU referatov na radiu Vatikan. 12. 9. 2014 – Prvi dan simpozija v Ljubljani Sklop Ime in priimek Naslov 9.00-9.30 p. Stane Zore OFM Uvodni pozdravi 9.30-11.00 Jože Škofljanec Od delitve Vikarije Bosne do Province Ilirije : Redovna pokrajina sv. Križa 1514–1813 Julijana […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki