Skoči na vsebino

188. generalni kapitelj v Assisiju

  • od

gen-cap-2015
Red manjših bratov, ki ga je ustanovil sv. Frančišek Asiški, vsakih 6 let obhaja generalni kapitelj, ko se zberejo provincialni ministri iz vseh provinc in drugih enot reda (98), predstavniki bratov neduhovnikov iz vseh konferenc reda (14) ter člani generalnega vodstva (10) s tajnikoma za evangelizacijo in misijone ter za vzgojo in študij. Na generalnem kapitlju sodeluje tudi več kot 30 sodelavcev, ki bodo skrbeli za nemoten potek kapitlja (ekipa tajništva kapitlja, prevajalci, razlagalci, strokovnjaki za posamezna področja, redaktorji sklepnega dokumenta, predstavniki liturgične in logistične komisije). Na generalnem kapitlju se začrta smernice za delo in življenje bratov in se izvoli novega generalnega ministra, generalnega vikarja in osem generalnih definitorjev.
Na nedeljo pred Gospodovim vnebohodom se tako v Assisiju pri Porciunkuli začenja že 188. generalni kapitelj, ki nosi naslov: Bratje in manjši.
Iz naše Slovenske frančiškanske province sv. križa se kapitlja udeležujejo kar trije bratje, saj sta poleg provincialnega ministra p. Marjana Čudna navzoča tudi br. Marijan Cvitak, ki je predstavnik bratov neduhovnikov iz Južnoslovanske konference in p. Viktor Papež, ki na kapitlju sodeluje kot strokovnjak za pravna vprašanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.