Br. Michael A. Perry ponovno izvoljen

michael_perryBr. Michael Anthony Perry je bil ponovno izvoljen za generalnega ministra frančiškanskega reda. Rojen je bil v kraju Indianapolis (ZDA) leta 1954.
Bil je provincialni minister province Presvetega Jezusovega Srca v ZDA, v provinci je deloval tudi v teološki vzgoji, v ponoviciaški formaciji, pri mednarodnem delu za pravičnost, mir in ohranjevanje stvarstva, deset let pa je deloval tudi v misijonih v Demokratični republiki Kongo. Sodeloval je s Catholic Relief Services in v okviru škofovske konference ZDA.
Na akademski ravni je diplomiral iz religijske antropologije, doktoriral iz teologije, specializiral iz duhovniške vzgoje in magistriral iz zgodovine in filozofije.
Od leta 2009 je bil generalni vikar reda in ob izpraznitvi mesta generalnega ministra je bil izvoljen za generalnega ministra in je vodil red do tega generalnega kapitlja.

Curriculum vitae
Provinca: Presveto Jezusovo Srce, ZDA
Rojen: 07.06.1954
Kraj rojstva: Indianapolis, ZDA
Noviciat: 25.06.1977
Prve obljube: 11.08.1978
Slovesne obljube: 10.10.1981
Posvečenje: 02.06.1984


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Generalni vikar reda je br. Julio César Bunader

pet Maj 22 , 2015
Br. Julio César Bunader je bil na generalnem kapitlju v Assisiju ponovno izvoljen za generalnega vikarja frančiškanskega reda. Rojen je bil leta 1961 v Mendozi (Argentina). Br. Julio je bil na prejšnjem generalnem kapitlju izvoljen za generalnega definitorja za latinskoameriško regijo, 09.07.2013 pa je nasledil generalnega vikarja br. Micheala Perrya, […]

Morda vas zanima

  • Največja pa je ljubezen

  • Ministrantski tabor 2018

Najnovejši prispevki