Praznovati s sv. Frančiškom

franz-von-assisi-grossOb prazniku Povišanja sv. Križa praznuje naša slovenska frančiškanska provinca. Skrivnost križa nas vedno znova spodbuja, da bi si v življenju prizadevali slediti Jezusovim stopinjam. Pred nami je nekaj pomenljivih praznikov, ki govorijo, kako je poti Jezusa Kristusa sledil sv. Frančišek Asiški.

V ponedeljek, 17. septembra, obhajamo spomin vtisnjenja ran sv. Frančišku na gori La Verni. Sv. Frančišek je veliko časa preživel v molitvi in samoti, kjer je nabiral moči za apostolsko oznanjevanje in pričevanje v svetu. V enem takih odmikov od sveta, ko se je postil pred praznikom sv. nadangelov Mihaela, Rafaela in Gabriela, je prejel tudi znamenja Kristusovih ran (stigme).

V sredo, 3. oktobra, bomo zvečer obhajali spomin smrti sv. Frančiška – Transitus – prehod v večnost. Naslednji dan, 4. oktobra, pa obhajamo praznik sv. Frančiška.

Vsa ta praznovanja naj nas utrdijo in spodbudijo, da bi tudi mi, danes, znali in zmogli slediti poti Jezusa Kristusa po zgledu sv. Frančiška.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Bog je mlad

sre Sep 26 , 2018
Pismo provincialnega ministra ob prazniku sv. Frančiška Dragi bratje in sestre, Gospod naj obrne svoje obličje k vam in vam da svoj mir! Poseben pozdrav sobratom ki se razdajajo našim rojakom v Združenih državah Amerike in v Avstraliji – naj vas Gospod blagoslavlja in varuje! Lansko leto oktobra nas je […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki