Ustanova za Slomškovo cerkev v Košakih

Ustanova za Slomškovo cerkev v Košakih (USCK) je fundacija, ki se je rodila pod okriljem slovenskih frančiškanov. Njen namen je zbiranje sredstev za poplačanje terjatev in dokončanje cerkve v Košakih. Frančiškani smo bili prvi upravitelji te župnije prvih 11 let njenega obstoja.

USCK je bila ustanovljena 20. avgusta 2014, predsednik njene uprave je br. Miran Špelič. Člana uprave sta še p. Boris J. Markež in p. Pavle Jakop. Člani nadzornega sveta pa so p. Marjan Čuden, p. Ambrož Mušič in p. Marjan Čuk.

kosaki116. septembra 2015 je USCK na dražbi za 305.000,00 evrov kupila terjatev SCT v stečaju do župnije in s tem cerkev rešila hipoteke. V treh mesecih mora zbrati potrebna sredstva in nakazati kupnino na račun SCT v stečaju.

Zato USCK z veseljem sprejme tudi vaš dar, ki ga lahko nakažete na njen račun.

Za vsak dar, ki ga boste dali tu ali prek svojih župnij in škofij, se vam prisrčno zahvaljujemo v imenu USCK in v imenu župnije MB – Košaki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Frančišek nas poziva k ekološki osveščenosti

pon Sep 28 , 2015
Pismo generalnega ministra ob prazniku sv. Frančiška Frančišek nas poziva k ekološki osveščenosti Dragi bratje, Gospod naj vam da mir! S tem pozdravom, ki nas ga je naučil sv. Frančišek, se obračamo na vas v tem pismu ob začetku svojega mandata. Kot generalni definitorij vam želimo predvsem reči, da nameravamo […]

Morda vas zanima

  • Umrl je p. Pashal Gorjup

  • Kdor noče delati …

Najnovejši prispevki