Provincialni kapitelj 2016

iubilaeummisericordiaeNa velikonočni ponedeljek popoldne bomo v Slovenski frančiškanski provinci sv. Križa začeli s provincialnim kapitljem. Kapitelj poteka vsaka tri leta in predstavlja najvišje odločujoče telo v naši provinci.

Od 28. marca do 1. aprila 2016 bomo v Nazarjah razmišljali o preteklem delu in iskali smernice in izzive za nadaljnje delo v naši provinci. Izvolili bomo tudi novo vodstvo (provincialnega ministra, vikarja province in definitorje ali svetovalce).

Slovenski frančiškani delujemo na 15 postojankah v Sloveniji, kjer oskrbujemo 11 župnij in 4 romarske poti. Prisotni smo tudi v ZDA in Avstraliji, kjer skrbimo za Slovenske izseljence. Dva naša brata delujeta tudi v misijonih v Francoski Gvajani.

Svoje delo priporočamo tudi v vašo molitev!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Provincialni kapitelj - 1. in 2. dan

tor Mar 29 , 2016
Po uvodni proceduri provincialnega kapitlja v ponedeljek zvečer, ko smo začeli z molitvijo v loretski kapeli v nazarski cerkvi, kjer smo ob plamenu velikonočne sveče prižgali svoje sveče in izrazili svojo prisotnost na kapitlju, smo v procesiji odšli v kapiteljsko dvorano. Sledil je sprejem in potrditev dnevnega reda in pravilnika […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki