Slovenski motoristi pri papežu

Papež Frančišek je imel dopoldne na Trgu svetega Petra posebno avdienco v jubilejnem letu usmiljenja. Zbranim romarjem je namenil katehezo o spreobrnjenju, kakor ga lahko odkrivamo v Svetem pismu. Pri tem je začel s preroki, ki so vabili ljudi, naj se vrnejo na pravo pot in končal z Jezusovim povabilom k spreobrnjenju srca, brez katerega ni novega človeka. Avdience se je udeležilo 300 motoristov iz Slovenije iz društva MZM – Motoristi za motoriste. Ob koncu so se nekateri med njimi srečali s papežem in mu izročili ček za dva motorja, ki bosta namenjena misijonarjema na Madagaskarju in v Vietnamu.

Društvo Motoristi za motoriste je ob desetletnici delovanja organiziralo romanje v Rim na srečanje s svetim očetom. Približno dvesto petdeset romarjev na motorjih in še petdeset v avtobusu se je zjutraj odpravilo iz hotelov na obrobju mesta proti Vatikanu. Pridružili so se jim tudi nekateri italijanski kolegi in v spremstvu policije so se v dolgi koloni pripeljali na Trg sv. Petra. Med jutranjo slovensko mašo, ki so jo imeli v baziliki sv. Petra, jih je med drugim pozdravil naš rojak kardinal Franc Rode. Po njej so se pridružili zbranim romarjem na trgu in čakali na prihod papeža Frančiška. P. Niko Žvoklej dva zakonska para z možema na vozičkih in motorist s Koroške so dobili dovolilnice za srečanje s papežem ob koncu avdience. Kot je povedal p. Niko so mu izročili denar za dva motorja. Enega bo dobil slovenski misijonar na Madagaskarju Jani Mesec, drugega misijonar v Vietnamu, ki ga je izbrala papeška fundacija Cor unum. Papež jim je zaželel varno vožnjo in jim podelil blagoslov. Na poti domov se bodo motoristi – romarji ustavili še v Assisiju.

Vir: Radio Ognjišče

Več o katehezi >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

800 let Porciunkulskega odpustka

ned Jul 24 , 2016
Ob prazniku DEVICE MARIJE ANGELSKE v PORCIUNKULI (2. avgusta) lahko v vseh cerkvah, ki jih upravljamo manjši bratje (frančiškani, minoriti in kapucini) prejmete PORCIUNKULSKI ODPUSTEK, če se srečate z Bogom v zakramentu sprave, se udeležite sv. maše in prejmete obhajilo ter molite Vero, Očenaš, Zdravo Marijo in Slavo Očetu po […]

Morda vas zanima

  • Mali volk v Mariboru!

  • Biserna maša v Šiški

Najnovejši prispevki