Umrl je p. Jurij Dolenc

Na praznik Marijinega vnebovzetja, v ponedeljek, 15. avgusta 2016, je odšel h Gospodu p. Jurij Dolenc OFM, frančiškanski duhovnik.

Rojen je bil 30. 5. 1953 v Ljubljani. Prve redovne zaobljube je izrekel 28. 9. 1980, slovesne zaobljube pa 4. 10. 1985. V duhovnika je bil posvečen 29. 6. 1986 v Ljubljani.

Kot duhovnik je najprej deloval v Ljubljani in v Novem mestu ter pri Novi Štifti, največ svojih talentov pa je razdal na Štajerskem pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah, kjer je opravljal svoje poslanstvo preko dvajset let. V začetku avgusta je bil prestavljen na Sveto Goro, kjer je zaradi kapi umrl.

Pogreb bo v četrtek, 18. avgusta 2016, na Sveti Gori. Od 11. ure naprej bo ležal v baziliki svetogorske Kraljice, ob 15. uri bo maša zadušnica, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stane Zore, nato pa bo pokop na svetogorskem pokopališču manjših bratov.

Priporočimo rajnega p. Jurija Božjemu usmiljenju.

Gospod, daj rajnemu večni pokoj!
In večna luč naj mu sveti!
Naj počiva v miru!
Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Dejavnosti za mladino

ned Sep 11 , 2016
Bratje frančiškani se v svojem poslanstvu srečujemo tudi z mnogimi mladimi. Naše delo z mladino temelji na izkušnji povezanosti, pričevanja bratskega življenja in srečanja z Jezusom pod različnimi vidiki. Preglejte programe, ki jih ponujamo in se nam pridružite: Dejavnosti FMP 2016/2017 >>>

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki