Skoči na vsebino

Podaj MI Roko

  • od

pmr2016Pred davnimi 30. leti, 27. oktobra 1986, je takratni papež sv. Janez Pavel II. zbral v Assisiju predstavnike različnih verstev, da so skupaj molili in prosili za mir. Od takrat se Frančiškovi bratje in sestre zbiramo v Duhu Assisija in molimo za mir.

Nocoj srečanje, ki ga poznamo tudi kot »Podaj MI Roko«, pripravljajo pri bratih frančiškanih v Mariboru v baziliki Matere usmiljenja, kjer bodo ob geslu “Premagaj brezbrižnost in osvoji mir!” prisluhnili poslanici in razmišljanju br. Jara Kneževića OFMCap, ki bo vodil bogoslužje. Ob koncu sv. maše bodo pred oltar položili gradnike miru, z željo, da bi mir znali in zmogli odgovorno živeti v svojem vsakdanu.

Molitvena srečanja imajo sicer v vseh skupnostih Frančiškovih redov. Pri Mariji Pomagaj na Brezjah bodo z molitvijo začeli ob 18. uri; sledila bo sveta maša, ki jo bo daroval škof Anton Jamnik. V soboto, 29. oktobra zvečer bo srečanje Podaj MI Roko še pri frančiškanih v Nazarjah; teden dni zatem pa še pri frančiškanih na Viču, kjer bodo srečanje združili z Duhom Assisija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.