Skoči na vsebino

Dan province 2017

  • od

Frančiškani se vsako leto zberemo na eni izmed naših postojank v Sloveniji. Letos smo na praznik Obiskanja Device Marije poromali k Mariji Pomagaj na Brezje. Zbrali smo se bratje iz vseh naših skupnosti, pridružil pa se nam je tudi ljubljanski nadškof metropolit p. Stane Zore.

Srečanje smo pričeli z molitvijo, sledili smo postajam Jubilejnega itinerarija, ki so ga na Brezjah pripravili ob 110-letnici kronanja milostne podobe Marije Pomagaj. Z molitvijo in petjem smo pričeli pri križu v parku miru, nadaljevali pri kipu Svete Družine, kipu svetega Janeza Pavla II., kapelici svetega Frančiška Asiškega, svetih vratih, relikvijariju svetega Janeza Pavla II. ter zaključili pri milostni podobi Marije Pomagaj.

Po molitvi sta sledila nagovora nadškofa p. Staneta Zoreta ter provincialnega ministra p. Marjana Čudna.

Nadškof p. Stane je v nagovoru sobratom spregovoril o pomenu delovanja bratov med ljudmi. “Bog je Bog vsakdanjega življenja in ne Bog čudežev. Zato prosimo, da nam Marija pomaga odkrivati Božjo bližino. Bog svojega ljudstva ne zapusti, tako kot tudi dobri pastirji ne zapustijo svojega ljudstva. Odkrivati moramo, kako živijo ljudje, kje so. Zelo malo predstave imamo o resničnih stiskah ljudi. Prava molitev je molitev za ljudi, pred Bogom, ko zastavimo samega sebe. Ljudi moramo videti v njihovo stisko, njihovo nemoč. Začutiti moramo ljudi, moramo jim biti blizu, govoriti jim moramo besede evangelija. Ena od stvari, ki je zelo pomembna, je pripeljati Marijo domov. Tako kot so leta 1947 pripeljali Marijo Pomagaj nazaj na Brezje. In tako kot je učenec Marijo pripeljal domov, kot mu je naročil Jezus na križu. Marija mora z mano dobiti sina, ki bo z njo zvesto hodil. Samo z zvesto hojo je Marija lahko postala Mati Božja. Treba je prinašati veselje ljudem, zato bodimo veseli bratje.” Je nagovor zaključil nadškof p. Stane Zore.

Provincialni minister p. Marjan Čuden je bratom predstavil letošnje jubilante in izrazil veselje, da so se letos srečali na Brezjah, pri Mariji Pomagaj, ki tudi letos praznuje.

Prisluhni nagovoru p. Staneta Zoreta >>>
Prisluhni nagovoru p. Marjana Čudna >>>

Povzeto po: marija.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.