Skoči na vsebino

Tožilstvo umaknilo obtožni predlog zoper p. Tadeja Strehovca

  • od
p. Tadej Strehovec

Vir: http://radio.ognjisce.si/sl/212/slovenija/29330/

Tožilka Ana Kirn, je po dodatnih pojasnilih sodnega izvedenca Mirana Ulbina, umaknila obtožni predlog zoper duhovnika p. dr. Tadeja Strehovca in Zavod Kul.si. Kot je bilo mogoče slišati ni neposrednih podatkov, ki bi bremenili Strehovca. Ta je že izrazil veselje nad umikom obtožnice ter se zavzel za še večjo skrb za nerojene otroke.

»Gre za pričakovano odločitev. Sam osebno jo razumem kot veliko zmago za vse tiste, ki se zavzemamo za svobodo izražanja v naši državi in ki se zavzemamo za pravice nerojenih otrok do življenja,« je dejal p. Strehovec. Posebej se je zahvalil Koordinaciji »Mi ne sodimo, mi pomagamo!«, ki je tudi pred današnjim nadaljevanem sojenja pripravila shod. Končanje postopka sta pozdravili tudi Angelca Likovič in Metka Zevnik. Obe sta prepričani, da do postopka zoper Strehovca sploh ne bi smelo priti.

»Glede na današnje zaslišanje izvedenca ter glede na do sedaj izvedene dokaze, smo ocenili, da Tadeju Strehovcu ni mogoče dokazati, da je bil sam avtor tega članka, niti potem v nadaljevanju, da je predhodno dovolil objavo tega članka,« je povedala tožilka.

Na dogajanje ob razpravah o sovražnem govoru so se odzvali v Komisiji Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci. Kot je zapisano v sporočilu pod katerega se je podpisal predsednik Anton Stres pozorno spremljajo javne razprave, ki se nanašajo na tako imenovani sovražni govor, in odločno zagovarjajo temeljno človekovo pravico do svobode vesti, misli in izražanja. To je temelj vsake svobodne in demokratične družbe. »Odločno zagovarjamo tudi dostojanstvo vsakega posameznika in njegovo pravico do dobrega imena. Zato razumemo potrebo po prevzemanju odgovornosti za zagotovljeno svobodo,« so zapisali v sporočilu.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je po poročanju spletne strani 24KUL.si potekala sojenje proti p. Strehovcu, ker se je »zoperstavil abortivnemu lobiju in se zavzel za temeljne človekove pravice k atoličanov, ki so leta 2016 v Ljubljani molili za nerojene otroke. Nestrpni aktivisti abortivnega lobija so takrat od policije in vlade s sovražno peticijo zahtevali kazenski pregon in odvzem ustavnih pravic slovenskim državljanom samo zaradi dejstva ker so molili za pokojne otroke. Zaradi objave njihovih imen, so se radikalni abortivni aktivisti spravili na dr. Tadeja Strehovca, lastnika spletne strani 24kul.si in ga lažnivo obtožili širjenja sovražnega govora. Temu pa je kontraverzno pritrdilo in začelo sodni postopek proti Zavodu za družino in kulturo življenja ter proti dr. Tadeju Strehovcu.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.