Skoči na vsebino

Tožilstvo je umaknilo vse obtožbe proti p. dr. Tadeju Strehovcu

  • od

Vir: http://24kul.si/zmaga-dr-tadeja-strehovca-in-nerojenih-otrok

Zmaga dr. Tadeja Strehovca in nerojenih otrok!
Vabljeni na Brezje 23.3. ob 16.00!

Krivičen, nezakonit in protiustaven sodni proces proti dr. Tadeju Strehovcu je končan! Tožilstvo je umaknilo vse obtožbe proti dr. Strehovcu! Dr. Strehovec bo lahko po dolgih mesecih sodnega in tožilskega šikaniranja končno začel v miru opravljati svoje duhovniško poslanstvo.

Dr. Tadej Strehovec vabi na zahvalno Sv. mašo, 23. marca ob 16.00 na Brezjah. Po Sv. maši bo družabno srečanje.

Hvala vsem, ki ste spremljali dr. Strehovca na njegovi trnjevi poti. Vsem, ki ste hodili na shode; pravnim strokovnjakom; vsem, ki ste molili na celonočnih bdenjih, po župnijah, manjših skupinah ali doma; vsem, ki ste darovali svoje trpljenje v ta namen.

Izjava dr. Tadeja Strehovca po koncu sojenja: “To je velika zmaga za svobodo izražanja v naši državi, obenem pa tudi velika zmaga za vse zagovornike pravic nerojenih otrok in za vse tiste, ki si prizadevamo za družbo brez vseh oblik nasilja, tudi do nerojenih otrok. Vesel sem, da je to za mano, predvsem sem pa vesel, da se je danes izkazalo, da imamo kristjani in vsi drugi v Sloveniji pravico, da se borimo za življenja nerojenih otrok ter, da nas država pri tem ne sme ovirati. To je pomemben dan za nerojene otroke in matere v stiskah v Sloveniji. Osebno lahko rečem, da bom nadaljeval s svojimi prizadevanji za nerojene otroke. Na tej poti zame ni umika, tudi za ceno še veliko večjega stresa in trpljenja, kot sem ga doživljal v zadnjih mesecih tega nezakonitega sodnega procesa. Hvala vsem, ki se borite za življenja nerojenih otrok in pomagate njihovim materam v stiski. Hvala vsem, ki ste mi stali ob strani. Vaša podpora mi je ves ta čas veliko pomenila.”

Izjava Aleša Primca, v imenu Koordinacije “Mi ne sodimo, mi pomagamo”: “Dr. Tadej Strehovec je s svojim pogumom in pokončno držo zgled celi Sloveniji in svetu. Način, kako dostojanstveno in vztrajno se bori za narojene otroke, v meni zbuja veliko spoštovanje. Vztrajati moramo na pravični poti. Ne smemo se bati. Boriti se je treba za pravice, saj sicer hitro ostanejo samo mrtva črka na papirju. Iz srca hvala vsem podpornikom Koordinacije “Mi ne sodimo, mi pomagamo”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.