Provincialni kapitelj 2019

Na velikonočni ponedeljek popoldne smo v Slovenski frančiškanski provinci sv. Križa začeli s provincialnim kapitljem. Geslo letošnjega kapitlja je vzeto iz razmišljanja papeža Frančiška: “Bog je mlad!” Kapitelj poteka vsaka tri leta in predstavlja najvišje odločujoče telo v naši provinci.

Od 22. do 26. aprila 2016 bomo na Viču v Ljubljani razmišljali o preteklem delu in iskali smernice in izzive za nadaljnje delo v naši provinci. Izvolili bomo tudi nove svetovalce (definitorje) provincialnega ministra p. Marjan Čudna in vikarja province p. Roberta Bahčiča, slednja imata šestletni mandat, svetovalci/definitorji pa triletni mandat.

Slovenski frančiškani delujemo na 14 postojankah v Sloveniji, kjer oskrbujemo 10 župnij in 3 romarske poti. Prisotni smo tudi v ZDA in Avstraliji, kjer skrbimo za slovenske izseljence.

Svoje delo priporočamo tudi v vašo molitev!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

1. in 2. dan kapitlja 2019

tor Apr 23 , 2019
Na provincialnem kapitlju na Viču v Ljubljani smo zbrani bratje kapitularji (38 bratov). Provincialni kapitelj predstavlja eno najstarejših demokratičnih oblik odločanja in vodenja ter predstavlja najvišje odločujoče telo v provinci. Včeraj smo po uvodnem bogoslužju v kapeli Antonovega doma slovesno odšli v dvorano, kjer smo začeli s 1. plenarno sejo, […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki