Že 20 let prisotni na internetu

V 90-ih letih 20. stoletja je svetovni splet postajal vedno bolj dostopen širši javnosti (v začetku je bil ustvarjen za vojaške potrebe, sledile so univerze in slednjič širša javnost).

V letu 1996 je na svetovni svet stopila Cerkev na Slovenskem (8. aprila 1996, www.rkc.si), jeseni istega leta pa Sveti sedež (www.vatican.va).

Tri leta pozneje smo svojo prvo spletno postojanko na internetu postavili tudi slovenski bratje frančiškani (8. aprila 1999, www.franciskani.si).

Spletni naslov se je počasi izoblikoval: v začetku smo bili www.rkc.si/ofm, potem franciskani.rkc.si, dokler nismo postali prepoznavni z lastno domeno www.franciskani.si.

Razvoj spletnih strani je bolj ali manj sledil spletnim trendom, v začetku so strani temeljile na html kodi v okvirjih (1999-2007), sledila je konstrukcija spletnega portala v okviru strežnika rkc.si (2007-2012), dokler nismo leta 2012 presedlali na sistem WordPress, ki še danes poganja naše spletno mesto.

“Tako smo 8. aprila 1999 slovenski frančiškani postavili prvo postojanko na svetovnem spletu. Ta datum nenamerno sovpada z datumom, ko je tri leta prej (8. aprila 1996) na internet stopila Slovenska Cerkev” (br. Janez Papa, iz diplomske naloge Možnosti in meje interneta kot sredstva evangelizacije, https://papa.rkc.si/internet).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Učenci so se razveselili, ko so videli Gospoda

pon Apr 15 , 2019
Velikonočno pismo generalnega ministra 2019 Učenci so se razveselili, ko so videli Gospoda Jn 20,19-31 Dragi bratje, naj vam Gospod nakloni svoj mir! Letos bi vam rad posredoval sporočilo ob praznovanju 800. obletnice srečanja Frančiška Asiškega in egiptovskega sultana al-Malika-al-Kamila. Spomin na ta dogodek je za Cerkev in red izjemna priložnost, […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki