Skoči na vsebino

1. in 2. dan kapitlja 2019

  • od

Na provincialnem kapitlju na Viču v Ljubljani smo zbrani bratje kapitularji (38 bratov). Provincialni kapitelj predstavlja eno najstarejših demokratičnih oblik odločanja in vodenja ter predstavlja najvišje odločujoče telo v provinci.

Včeraj smo po uvodnem bogoslužju v kapeli Antonovega doma slovesno odšli v dvorano, kjer smo začeli s 1. plenarno sejo, na kateri smo uradno preverili prisotnost bratov kapitularjev in prisluhnili pozdravu predsednika kapitlja, provincialnega ministra p. Marjana Čudna. Sledil je sprejem dnevnega reda in pravilnika kapitlja ter potrditev predlaganih služb na kapitlju. Sejo je moderiral vikar province p. Robert Bahčič.

Danes smo naše zasedanje začeli z uvodno molitvijo v dvorani Antonovega doma, potem pa smo nadaljevali z 2. plenarno sejo, ki jo je moderiral p. Simon Peter Berlec. Prisluhnili smo povzetku poročila provincialnega ministra, nato pa je sledila razprava in predlogi o delu in vlogi provincialnega ministra.

Pozno dopoldne smo po kratki pavzi nadaljevali s 3. plenarno sejo, ki jo je moderiral p. Ambrož Mušič, na njej pa smo nadaljevali z razpravo o poročilu provincialnega ministra.

Ob 12.30 smo imeli v kapeli molitev ure bogoslužnega branja in dnevne ure, nato pa je sledilo skupno kosilo.

Popoldne smo ob 14.00 začeli s 4. plenarno sejo, ki jo je moderiral p. Niko Žvokelj, na njej pa smo obravnavali poročilo o trajni formaciji, misijonih in evangelizaciji ter o asistenci za Frančiškove otroke in Frančiškovo mladino.

Po kratki pavzi smo ob 16.00 pričeli 5. plenarno sejo, ki jo je moderiral p. Bernard Goličnik, na njej pa smo se soočili s poročilom provincialnega ekonoma p. Marjana Čuka. Razpravljanje smo sklenili ob 17. uri z molitvijo v dvorani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.