3. dan provincialnega kapitlja

Tretji dan provincialnega kapitlja smo začeli z molitvijo v dvorani Antonovega doma na Viču.
Tudi danes smo imeli pred seboj štiri seje, dve dopoldne in dve popoldne.

Ob 9. uri smo začeli s 6. plenarno sejo, ki jo je moderiral p. Pavle Jakop, dotaknili pa smo se našega dela za poklice. Največje delo za poklice je naše življenje, naše pričevanje.

Po kratkem odmoru smo ob 11.00 začeli s 7. plenarno sejo, ki jo je moderiral p. Robert Bahčič. Spregovorili smo o naši skrbi za bolne in ostarele brate ter različnih pristopih, ki jih imamo pri tem.

Ob 12.30 smo se zbrali v kapeli Antonovega doma, kjer smo imeli molitev ure bogoslužnega branja in dnevne ure, nato pa je sledilo kosilo.

Popoldne smo ob 14.00 začeli z 8. plenarno sejo, ki jo je moderiral p. Simon Peter Berlec. Na njej smo pregledali sklepe sej Plenarnega sveta province in se pogovorili o odprtih zadevah.

Po kratki pavzi smo nadaljevali z 9. plenarno sejo (moderator p. Ambrož Mušič), kjer smo spregovorili o načrtih za prihodnost naših postojank v ZDA in AVSTRALIJI.

Današnje sejanje smo sklenili z molitvijo ob 17.00 v dvorani.

Posted in OFM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Izvoljeni novi definitorji province

čet Apr 25 , 2019
V dopoldnevu četrtega dne provincialnega kapitlja na Viču v Ljubljani so bili izvoljeni novi definitorji (svetovalci) province. Za definitorje (t.j. svetovalce) smo izvolili naslednje brate: p. Bernard Goličnik p. Niko Žvokelj p. Pavle Jakop p. Pepi Lebreht p. Ambrož Mušič Novo vodstvo priporočamo v molitev in želimo veliko božjega blagoslova! […]

Morda vas zanima

  • Provincialni kapitelj 2022

  • Božič je mehak

  • Največja pa je ljubezen

Najnovejši prispevki