Dimenzija spremljanja v bratskem življenju

Od 1. do 7. septembra 2019 je v Krakovu na Poljskem v organizaciji generalnega Tajništva za vzgojo in študij potekal Kongres severne in južne slovanske konference na temo: “Dimenzija spremljanja v bratskem življenju”.

Dopoldanska predavanja so pod različnimi vidiki osvetlila spremljanje v našem vsakdanu, predavanja pa smo “prežvečili” v delu po skupinah in jih dopolnili s konkretnimi predlogi rešitev na popoldanskem plenumu. Večeri pa so bili namenjeni skupni rekreaciji, kjer smo udeleženci iz naše južne konference navduševali “severnjake” z različnimi narodnimi pesmimi.

V ponedeljek sta nam oba tajnika konferenčnih Tajništev za vzgojo in študij predstavila stanje začetne formacije v severni in južni konferenci. Po letih debelih krav nastopa sušno obdobje. Svetla izjema je v severni konferenci slovaška provinca, v južni pa trenutno najbolje kaže hercegovski provinci. Osrednje predavanje z naslovom: “Vzajemno spremljanje v bratskem življenju” pa je imel fra Siniša Balajić (Splitska provinca), ki na generalni kuriji opravlja delo vice tajnika Tajništva za vzgojo in študij.

V torek je predaval fra Danijel Nikolić iz bosanske province, kjer opravlja službo magistra bratov z začasnimi zaobljubami. Spregovoril nam je o Trajni formaciji kot dimenziji spremljanja v redovnem življenju.

V sredo je bil z nami fra Alard Maliszewski (Prov. Sv. Hedvige, Poljska), ki nam je predstavil predavanje: Gvardijan kot redni spremljevalec trajne formacije.

V četrtek je predaval fra Sergiusz M. Bałdyga (Prov. Vnebovzetja BDM, Poljska) pod naslovom: Spremljevalci pastorale poklicanosti: vsi bratje in animatorji pastorale poklicanosti.

V petek smo razpravljali o sklepnem dokumentu, ki so ga večer za večerom izoblikovali v posebej izbrani komisiji glede na naše delo po skupinah.

Skupno obhajanje sv. maše in molitvenega bogoslužja v različnih jezikih, skupni obedi in ogled starodavnega mesta, vse to je v vseh pustilo močan pečat.

Sobota pa je predstavljala slovo in odhod v naše domače province.

PROGRAMSKA zgibanka >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Cerkvene zapovedi - POBOŽNO PRI SV. MAŠI

pet Sep 13 , 2019
V drugi polovici leta 2019 lahko na valovih radia Ognjišče vsak 3. petek v mesecu ob 21. uri poslušate oddajo Kolokvij, kjer z voditeljem Marjanom Buničem govoriva in razmišljava o CERKVENIH ZAPOVEDIH. V septembrski oddaji sva spregovorila o 2. cerkveni zapovedi: POBOŽNO PRI MAŠI. PRISLUHNI še ostalim ODDAJAM! >>>

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki