Umrl je p. Leopold Grčar

5

V soboto, 8. februarja 2020, je odšel h Gospodu p. Leopold (Andrej) Grčar OFM, frančiškanski duhovnik.

Na tem svetu je živel 80 let in 9 mesecev.
Bogu je služil v serafinskem redu 64 let in 5 mesecev, duhovnik je bil 54 let.

Rojen je bil 13. maja 1939 v Ložah nad Laškim, v Red manjših bratov je vstopil 14. septembra 1954, prve začasne zaobljube je izrekel 18. septembra 1955, slovesne zaobljube pa 2. septembra 1961. V duhovnika je bil posvečen 29. junija 1965.

Deloval je v mnogih naših samostanih od Svete Gore preko Nove Gorice, Ljubljane, Novega mesta, Kamnika. Nazarij do Marije Pomagaj na Brezjah.

V ponedeljek, 10. februarja, zvečer ga bodo pripeljali na Brezje in bo ležal v samostanu v pevski sobi. Kropljenje in molitev bo mogoča podnevi in ponoči.

Maša zadušnica bo v četrtek, 13. februarja 2020, ob 15. uri v baziliki in potem pogreb na brezjansko pokopališče.

Rajnega brata priporočamo v molitev v veri, da je že srečal vstalega Gospoda, ki ga je v življenju tako iskreno ljubil.

Gospod, daj rajnemu večni pokoj!
In večna luč naj mu sveti!
Naj počiva v miru!
Amen.

5 thoughts on “Umrl je p. Leopold Grčar

 1. Pater Leopold je bil svetnik že v času svojega življenja in verjamem,da bo to nekega dne tudi uradno postal.V času hčerkine bolezni je bil zame steber,kamor sem se zagrabila,kadar je najhuje bolelo.Bil je močna opora tudi moji Anastasiji, ki je vedno govorila,da se bo poročila v baziliki Maria Trost v Grazu in da jo bo poročil pater Leopold! Sedaj sta skupaj v nebesih in to me zelo veseli…
  Njegova skromnost in hvaležnost do vsakega in do vsega mi je vzgled. Bil je moj učitelj življenja. V srcu mi je hudo,ker imam slab občutek,da se mu nisem nikoli uspela dovolj zahvaliti za vse dobro,ki ga je storil zame in za mojo družino. Če sedaj prav pomislim, ga ni načina, s katerim bi se lahko to storilo, niti v sto življenjih….
  Po smrti Anastasije sem zaslišala klic, ki sem se mu morala odzvati, prehoditi pot Sv. Jakoba. Pater Leopold mi je dal svoj blagoslov. Dogovorila sva se, da se bova vsak dan srečala v molitvi ob 10.uri. In tako je bilo, vseh 25 dni hoje sem vedela, da sem spremljana in varna, vsak dan sva bila skupaj z Bogom v molitvi ob istem času…
  Ko sva se s p.Leopoldom nazadnje srečala na Brezju, sva se pogovarjala o sv. Frančišku. Povedala sem mu,da načrtujem opraviti pot Camino di San Francesco d’Assisi.Njegove zadnje besede so bile:” Le dajte,le dajte”….
  Odločitev je padla…letos to pot z Božjo pomočjo opravim…za patra Leopolda! Vsak dan ga bom nosila v svojem srcu in ga pustila v grobnici Sv.Frančiška v Assisiju, kjer se bom obema zahvalila za vso dobroto, skromnost in hvaležnost,ki sta ju sejala na poti svojega življenja!
  Z brezmejno hvaležnostjo Bogu,da nam je podaril takega svetnika, kot je bil pater Leopold!
  Tamara

 2. Trdno verujem da je rajni g.Leopold že v veselju nebeške Slave in naš velik priprošnjik pri Bogu.

  Venceslava

 3. P. Lepold Hvala Vam za vse kar ste zame storili in vem ,da sedaj skupaj z mojimi starsi prosite sebilj priBogu za vse nas.
  P. Leopold prosi za nas in svetnik takoj

 4. Dragi Pater Leopold hvala iz srca ,za vse vaše molitve zame.Hvala ,da ste v Sloveniji dali meni drugo duhovno življenje .Premišljujem vaše besede .Nekatere šele zdej razumem .Rada vas imam ,v mojem srcu ste vedno.Hvala sveti peter Leopold.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Nova številka revije BF 2-2020

ned Mar 1 , 2020
Izšla je nova številka marec/april 2020 revije Brat Frančišek. Prelistate jo lahko tudi na svetovnem spletu! Poglej spletni ARHIV revije Brat Frančišek: https://www.franciskani.si/zbf/revija_BF/

Morda vas zanima

 • Duhovni seminar v Kopru

 • Monaldov večer v Kopru

Najnovejši prispevki