1. dan provincialnega kapitlja 2022

Pričeli smo z našim provincialnim kapitljem. Bratje kapitularji smo se zbrali na Viču v Ljubljani, kjer smo naše petdnevno dogajanje pričeli v kapeli Antonovega doma pred Križanim od sv. Damijana.

Po uvodnih pozdravih in sprejemu uvodnih formalnosti smo bili v pričakovanju naših posebnih gostov.

Dogajanje prvega dne rednega provincialnega kapitlja je bilo močno zaznamovano z obiskom generalnega ministra br. Massima Fusarellija in generalnega definitorja za slovanske konfererence br. Konrada Cholewa. Pridružil pa se nam je tudi ljubljanski nadškof metropolit p. Stane Zore.

Po okrepčilnem kosilu smo se zbrali na vrtu viškega samostana in bili priče blagoslova sončne elektrarne, toplotnih črpalk in čebelnjaka, kar vse govori o trajnostni naravnanosti bratov in konkretno udejanjanje vsebine papeške okrožnice Hvaljen moj Gospod (Laudato si).

Popoldne smo nadaljevali s poslušanjem nagovora generalnega ministra in mu zastavili nekaj vprašanj glede našega načina življenja in o izkušnjah drugod po svetu.

Zvečer smo imeli v našem samostanu na Tromostovju še bratsko druženje, nakar sta generalni minister in generalni definitor morala oditi naprej, na obisk na Hrvaško.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

2. dan provincialnega kapitlja 2022

tor Mar 29 , 2022
Drugi dan provincialnega kapitlja, torek, 29. marca 2022, je minil v znamenju razpoznavanja Božje volje za konkretno poslanstvo naše province. Potekala je bogata vsebinska debata glede možnega prestrukturiranja naših postojank, da bi lahko bolje odgovarjale našemu bratskemu načinu življenja in opravljanju oznanjevalnega poslanstva. Ne gre le za zapiranje naših postojank […]

Morda vas zanima

  • 1. in 2. dan kapitlja 2019

Najnovejši prispevki