Skoči na vsebino

2. dan provincialnega kapitlja 2022

  • od

Drugi dan provincialnega kapitlja, torek, 29. marca 2022, je minil v znamenju razpoznavanja Božje volje za konkretno poslanstvo naše province. Potekala je bogata vsebinska debata glede možnega prestrukturiranja naših postojank, da bi lahko bolje odgovarjale našemu bratskemu načinu življenja in opravljanju oznanjevalnega poslanstva. Ne gre le za zapiranje naših postojank ali za zmanjševanje naše prisotnosti, marveč tudi za iskanje novih pobud.

Tako s strani province kot s strani vernikov, ki so nam zaupani v duhovno oskrbo bo spričo spremenjenih družbenih razmer potrebno razumevanje, da se bodo našle najbolj optimalne rešitve. Poudarjeno je bila zaveza po okrepljenem sodelovanju z laiki, posebej v času, ko se soočamo s posledicami težkega kovidnega obdobja.

Bratje so ovrednotili našo široko paleto prisotnosti v evangelizacijskem naporu lokalne Cerkve, obenem pa podali tudi več konkretnih predlog za nova misijonska obzorja, denimo prisotnost na spletu. Odmevalo je prepričanje, da mora naše celotno življenje postati evangelizacija, ki bo vsem ljudem, s katerimi se srečujemo, prinašala prijeten okus po Božjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.