Preobleka br. Andraža G. in br. Filipa M.

V petek, 26. 8. 2022, je v popoldanskih urah v Marijinem svetišču na Trstu potekal obred preobleke. Frančiškanski habit, obleko preizkušnje, sta sprejela br. Andraža Gorenc iz župnije Ljubljana-Vič in br. Filip Mlinar iz župnije Horjul. Po zaključenem letu postulata v samostanu Ljubljana-Center pod vodstvom magistra p. dr. Christiana Gostečnika sta začela leto noviciata skupaj še z enim novincem, br. Ivanom, iz frančiškanske province sv. Cirila in Metoda.

V letu noviciata ju bo posebej spremljal magister p. Ivan Miklenić, ki se je tudi v preteklem letu posebej izkazal z naklonjenostjo do Slovencev, saj sam prihaja iz hrvaškega Zagorja. Kot vicemagister mu bo stal ob strani mladi p. Gabrijel Bošnjak, za katerega bo to prvo leto v službi vzgojitelja.

Vse trem novopečenim novincem želim obilo poguma in veselja!

fr. Jan Dominik B.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Prve redovne zaobljube br. Domna Iljaša

ned Avg 28 , 2022
V soboto, 27. avgusta, v popoldanskih urah je v baziliki Marije Trsatske pet novincev izreklo redovne zaobljube Bogu za eno leto: za frančiškansko provinco sv. Cirila in Metoda br. Danko Mihovilović iz Karlovca, br. Teo Knežević iz Virovitice in br. Loris Pilav iz Zagreba; za frančiškansko provinco sv. Hieronima v […]

Morda vas zanima

  • Relikvije sv. Frančiška

  • 500 let province

Najnovejši prispevki