Prve redovne zaobljube br. Domna Iljaša

V soboto, 27. avgusta, v popoldanskih urah je v baziliki Marije Trsatske pet novincev izreklo redovne zaobljube Bogu za eno leto: za frančiškansko provinco sv. Cirila in Metoda br. Danko Mihovilović iz Karlovca, br. Teo Knežević iz Virovitice in br. Loris Pilav iz Zagreba; za frančiškansko provinco sv. Hieronima v Dalmaciji in Istri br. Antonio Bašić z Reke; za slovensko frančiškansko provinco sv. Križa br. Domen Iljaš iz Ljubljane.

Slovesno mašo zaobljube je vodil provincialni minister hrvaške frančiškanske province sv. Cirila in Metoda p. Milana Krišto, skupaj z br. Tomislavom Šankom, provincialnim ministrom frančiškanske province sv. Hieronima v Dalmaciji in Istri, ter p. Marjanom Čudnom, slovenskim provincialnim ministrom. Slovesnosti prvih začasnih zaobljub so se udeležili številni frančiškani iz treh provinc, ki so prišli podpret mlade brate.

Novozaobljubljenci so pred navzočimi starši, sorodniki, redovnimi brati, domačimi župniki in trsatskimi verniki obljubili, da bodo eno leto živeli v pokorščini, uboštvu in čistosti ter se trudili živeti svojo predanost Jezusu Kristusu v vedno popolnejši ljubezni.

fr. Jan Dominik B.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Nova številka revije BF 5-2022

čet Sep 1 , 2022
Izšla je nova številka september/oktober 2022 revije Brat Frančišek. Prelistate jo lahko tudi na svetovnem spletu! Poglej spletni ARHIV revije Brat Frančišek: www.franciskani.si/zbf/revija_BF/

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki