Skoči na vsebino

FRANČIŠKOV TABOR 2013

  • od

OSNOVNE INFORMACIJE
Frančiškov tabor, duhovno počitniški teden 2013, bo organiziran v treh terminih:

  • za OTROKE, stare od 6. do 10. let (1. do 5. razred osnovne šole).
  • za NAJSTNIKE od 11. do 14. let (6. do 9. razred osnovne šole).
  • za DRUŽINE, kjer je poskrbljeno za ločen program za malčke (varstvo), za otroke, za najstnike in za zakonce. Družinski teden vsebuje vsega po malem: duhovnost, počivanje, rekreacijo, kulturne znamenitosti, druženje, 1x v tednu tudi ločen program za moške in program za ženske, igre …

HIMNA 2013 v formatu mp3

PRIJAVNICE
za UDELEŽENCE
za ANIMATORJE

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KDqqxnDsQxY[/youtube]

KRAJ
Letos smo za tabor izbrali kraj Sajevce na Dolenjskem v bližini Kostanjevice na Krki. Tam stoji Leničev dom, ki nam bo služil za bazo namesto velikega štabnega šotora; okrog doma pa bomo postavili šotore za kampiranje za udeležence. Točen naslov je: LENIČEV DOM, SAJEVCE 8, 8312 PODBOČJE. Na dolenjski avtocesti izberete izvoz Drnovo in (https://goo.gl/maps/Eox2g).

PRIJAVE
Za vse tri tedne so priložene prijavnice. Izpolnjeno prijavnico čimprej pošljite na naslov (nujno poslati po pošti zaradi originalnega podpisa staršev):

DRUŽINSKI CENTER SVETA GORA, SVETA GORA 6, p.p. 36, 5250 Solkan

Prijavnice bomo sprejemali do zasedenosti mest. Za otroški in najstniški teden je kapaciteta 120 udeležencev, za družine pa maksimum 20 družin. Prosimo ne pošiljajte prijav samo za to, da rezervirate mesto za vsak slučaj – vaš namen naj bo resna udeležba (vsekakor lahko pride vmes kakšna višja sila in v tem primeru ni problem razumeti odpovedi).
Vsem prijavljenim udeležencem bomo V ZAČETKU MESECA JUNIJA poslali natančnejša navodila glede prihoda in odhoda, glede potrebščin in ostale potrebne informacije. Vedno pa nas lahko kontaktirate za vaša vprašanja. Ko bomo po pošti prejeli vašo prijavnico, NE boste dobili nobenega posebnega obvestila.
Če vas skrbi ali je prijavnica res prišla do nas, lahko vedno pokličete. Če bodo mesta zasedena, bomo to objavili na naši internetni strani (www.franciskov-tabor.si) in vse tiste, ki boste poslali prijavo, pa vas zaradi zasedenosti mest ne bi mogli sprejeti, tudi telefonsko obvestili.

TERMINI

  • nedelja, 30.6.2013 – sobota, 6.7.2013 – OTROŠKI TEDEN
  • nedelja, 7.7.2013 – sobota, 13.7.2013 – NAJSTNIŠKI TEDEN
  • nedelja, 14.7.2013 – sobota, 20.7.2013 – DRUŽINSKI TEDEN

V petek, 28. junija BO POSTAVLJANJE ŠOTOROV – potrebujemo pomoč! Prijave sprejemamo na mail druzinski.center@svetagora.si ali na telefon 051 614 912.

Za ANIMATORJE bo organizirana obvezna priprava v TOREK, 25. junija v zgodnjih popoldanskih urah – natančnejša navodila boste animatorji dobili ob prijavi. Priprava je POMEMBNA TAKO ZA NAS VODITELJE, DA SE SREČAMO Z ANIMATORJI, KAKOR TUDI ZA ANIMATORJE, DA SE LAHKO VSAJ MALO PRIPRAVITE NA PROGRAM.
Prosim, vzemite nas resno in si rezervirajte datum za pripravo. Število animatorjev je za posamezen teden tabora omejeno.

PRISPEVEK

  • Za posameznika je celotni prispevek za tabor 125 €.
  • Za družinski teden je cenik sledeč:
    30 eur na nočitev za odrasle osebe (6 nočitev); otroci od 0 do 6 let imajo brezplačno; od dopolnjenega 6 leta pa do 15 leta polovična. Prispevek pokriva vse stroške (program, hrana, nastanitev, najemnina prostora, stroški animatorjev, literatura …). Če bodo mladostniki (po končani OŠ) želeli biti animatorji, imajo v tem primeru bivanje brezplačno.
    Če ima kdorkoli kakršnokoli stisko zaradi denarja (brezposelnost, družine z več otroki ipd.), naj nas pokliče in se bomo z vsakim posebej v živo dogovorili kakšne so možnosti.
    Hkrati prosimo za razumevanje, da je tudi naš prispevek postavljen na minimum in da tu nihče nima profita ali zaslužka. Če kdo lahko prispeva več, smo hvaležni za vsak dar, ki omogoči tudi s finančnega vidika brezskrbno izpeljavo tabora. Poprej smo si velikokrat pomagali z razpisi preko občin, zdaj pa so tudi tu sredstva omejena in strožji pogoji za prijavo, tako da že kar nekaj časa ne pridemo več zraven.

organizatorji Frančiškovega tabora:
Manjše sestre sv. Frančiška in bratje Frančiškani v okviru Frančiškanske mladinske pastorale

Za vse informacije smo vam na voljo: manjse.sestre@rkc.si ; gsm: 051 614 912

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.