Skoči na vsebino

Duhovne vaje za družine v Veržeju, november 2023

  • od


DUHOVNE VAJE ZA DRUŽINE V VERŽEJU NOVEMBER 2023

Vabimo vas na duhovne vaje v Veržej od 10. do 12. novembra 2023.
Prijavite se lahko prek elektronske pošte marjan.cuden@rkc.si. Obvezno navedite termin, število odraslih in število otrok. Prijave je sprejeta, ko je potrjena po elektronski pošti.


NAPOTKI

PRIHOD z osebnimi avtomobili v petek do 19. ure (večerja). Naslov: Puščenjakova 1, Veržej.

OTROCI IN ODRASLI BODO POTREBOVALI stvari za osebno higieno, športna oblačila, dve rjuhi in prevleko za vzglavnik, copate, kopalke…

ZA OTROKE BO V SOBOTO DOPOLDNE NA RAZPOLAGO DELAVNICA – OBLIKOVANJE IZ GLINE

PRISPEVEK ZA DUHOVNE VAJE: 80 EUR za odraslega (cena na osebo za cel vikend). Otroci imajo popust: 5-14 let = 50%, 15-18 let = 30%.


Duhovne vaje v Veržeju so nekaj posebnega: zaradi skoraj hotelske namestitve (vsaka družina v svoji sobi), prijaznega osebja in dobre postrežbe, bližine mlina na Muri, term Banovci, možnosti dolgih sprehodov po lepi pokrajini…

Na duhovnih vajah imamo pet srečanj: prvi dan v petek zvečer po večerji, v soboto dopoldne dve srečanji in dve srečanji v nedeljo dopoldne. V soboto in nedeljo bomo imeli sveto mašo on 9. uri. Ostali čas je na voljo za rekreacijo, druženje in družinske izlete.

Otrokom v Veržeju zagotovo ne bo dolgčas. Ob domu je veliko igrišče, park, igrišče za nogomet… V primeru slabega vremena je v domu v kletnih prostorih velika igralnica. Na spletu si oglejte Penzion Mavrica Veržej.

Lepo vas pozdravljam in želim vse dobro!

P. Marjan


VTISI …
Udeleženka duhovnih vaj v Veržeju

Na duhovnih vajah v Veržeju smo spletli dodatne neprecenljive družinske in prijateljske vezi, utrdil se je najin zakon ter vera v Boga. To je čas, ko imava mož in žena priložnost pogledati si globoko v oči, odstreva tančice, ki lebdijo v najinem odnosu ter odpihneva tistega nekaj prahu, ki se je nabral na najinem poročnem listu. Nekakšen obvezen servis za ponastavitev parametrov, da bodo razumeli tudi tehnični tipi ljudi.
V navidezno vsakdanjih temah, ki so iztočnice in rdeča nit naših poglobljenih razmišljanj in pogovorov, se skrivajo tudi okostnjaki, to vemo vsi, ki smo si upali tja pogledati. In ni lahko priznati svojih zmot, napačnih prepričanj. Ni tako lahko reči oprosti, potrudil se bom, za naju, za nas. Tudi solze pritečejo. Sreče, žalosti, hrepenenja, hvaležnosti. In obljube, ki so upanje. Verjamem, da so duhovne vaje pomembna pot, da obdržimo ta sveti biser, ki se mu reče zakon, družina. To nam uspeva v gostoljubnem in domačnem penzionu Mavrica v Veržeju. Nadvse prijazno osebje, občutek sprejetosti in topline, večerni sprehod po potkah urejenih zeliščnih in zelenjavnih vrtičkov, nekaj na skrivaj obranih češenj ter obred sv. maše v naravnem okolju daje našemu bivanju piko na i. In baterije so zopet napolnjene. Veržej? To je za naju sinonim za mir v srcu, vero v Boga in stabilnost zakona in družine. Duhovna hrana, ki jo potrebujemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.