Skoči na vsebino

Romanje v Assisi za družine 2024

  • od


od četrtka 11. julija 2024 do nedelje 14. julija 2024


Romanje v Assisi v juliju 2024

NA ROMANJE SE BOMO ODPRAVILI v četrtek, 11. julija 2024 z osebnimi avtomobili.
V Assisiju bomo spoznali kraje, kjer je živel sv. Frančišek: rojstno hišo, cerkev sv. Rufina, kjer je bil Frančišek krščen, cerkev sv. Damijana, ki jo je Frančišek obnovil z lastnimi rokami, Porciunkolo, kjer je Frančišek umrl, grob blaženega Carla Acutisa, goro La Verno, kjer je Kristus sv. Frančišku vtisnil rane…

Naša NAMESTITEV bo v hotelu Villa Verde v Rivotortu pri Assisiju v času od četrtka 11. julija 2024 do nedelje 14. julija 2024. Cena polpenziona (nočitev, zajtrk in večerja) znaša 51 € po osebi – za tri dni torej 153 € po osebi. Tej ceni morate prišteti še prevoz, cestnine in parkirnine v Assisiju. Stroške hotela boste poravnali v Assisiju.
ZA OTROKE mlajše od 12 let nudijo v hotelu 30% popusta. Turistična taksa znaša 2 € na osebo na dan.

V pričakovanju lepih doživetij na skupnem romanju vam želim mir in vse dobro!

p. Marjan Čuden

Prijavite se lahko preko e-maila: marjan.cuden@rkc.si. Prijave je sprejeta, ko jo p. Marjan potrdi po elektronski pošti.


ODMEVI ROMARJEV

Pričevanje družin:

Udeleženci romanja prihajamo iz vseh koncev Slovenije in iz različnih življenjskih obdobij. Toda od prvega trenutka naprej smo delovali kot ena velika družina, trudili smo se živeti sporočilo sv. Frančiška in deliti Mir in dobro med seboj. Izkušnja srečanja s sv. Frančiškom in ostalimi svetniki bo ostala z nami in nas spremljala skozi življenje.

Z družino smo si že nekaj časa želeli oditi na vodeno romanje v Assisi. Ker sva z možem imela zelo lepo predhodno izkušnjo, sva želela, da bi tudi otroka doživela milost kraja in raziskala poti sv. Frančiška in sv. Klare. Prav vsak od nas je dobil veliko duhovnih vzpodbud. Domov smo odšli veseli, navdušeni nad vsem kar smo na romanju doživeli ter s čudovitim mirom v srcu.

Prvič kot družina v Assisiju. Letošnje leto je za otroke Assisi še posebej zanimiv, saj so na tednu duhovnosti za otroke pri sestri Rebeki v Stični ves teden poslušali o blaženem Carlu Acutisu, ki jih je z »Ne jaz, temveč Bog!« prevzel. Z možem naju je zelo prevzela majhna Porciunkula, ki je bila svetemu Frančišku Asiškemu zelo ljuba, tam pa je tudi sklenil svoje življenje na zemlji. V spominu ostaja naš zaključek na La Verni, ko nam je duhovni voditelj svetoval, da naj ob človeku, ki dela naš notranji nemir, zapremo oči in ga objamemo, ter posnemamo držo svetega Frančiška Asiškega, ki je ljudi vedno pozdravljal z dober dan, dobri ljudje, saj je v vsakem videl Jezusa.

Birmanka in njena botra:

Zelo se naju je dotaknilo, ko nam je duhovni voditelj romanja osvetlil zakramente, jaslice in Kristusove rane še na drugačen način. Skupaj z zgodbo o preprostem fantu sv. Frančišku smo se sprehajali po svojih dušah. Odkrivali smo našo krhkost, vero, pravo držo katoličana in se počasi odpirali, da nas to romanje nagovori, spremeni, okrepi, napolni in vrne v naše domače kraje z novim žarom okoli nas. Najbolj nama je ostalo v spominu razmišljanje o jaslicah v Grecciu. Jaslice so ljubezen. In ljubezen je dotik. Jaslice so s tem tudi dotik. Dotaknejo se naše duše in iz nje privabijo veselje, v nas prebudijo spomine, ko smo kot otroci postavljali jaslice in se veselili Jezusovega prihoda. A hkrati nas budijo še prav na poseben način, saj se dotaknejo naših ran in bolečin. Romanje v Assisi se te hitro dotakne in spodbuja k premišljevanju o svojem življenju, hkrati pa si romar ogleda veliko krajev, na katerih je Bog še posebno pustil svoja znamenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.