Skoči na vsebino

Javljanje iz Mehike #1

  • od

ofm10-2012-aa

Guadalajara, 5. Junij 2012 ob 22.30

Dragi bratje!

Oglašava se vam z mednarodnega kapitlja pod rogoznicami za brate OFM 10 v Mehiki, kamor sva bila poslana s strani vodstva. Po letu do Pariza in do Mexico Citiya sva vsa zaspana in zdelana sedla na letalo za Guadalajaro, kamor sva prispela 2. junija ob 1.00 po tukajšnjem času (po našem ob 8.00).

Nastanjeni smo v duhovnem središču Nazaret na obrobju Guadalajare. Poleg vodstva reda nas je tu zbranih več kot 150 bratov OFM 10 z vsega sveta: od množice domačih Mehičanov in ostalih latino-američanov, do Korejcev, Filipincev, Kitajcev, Indijcev in Afričanov do zahodnjakov, vključno z našimi ponosnimi sosedi iz ex-Juge.

V preteklih dveh dneh smo v okviru delovnih srečanj imeli odkrit, iskren in mestoma tudi zelo odločen pogovor z generalnim ministrom br. Josejem (več o tem kdaj kasneje).

Predvčerajšnjim smo popoldan poromali v veliko Marijino svetišče v Zapopan (poleg Guadalajare), kjer so nas s plesom sprejeli v tradicionalnih azteških nošah. Temu je sledila slovesna masa na trgu skupaj z ljudstvom, po njej pa se tipično mehiško slavje na samostanskem vrtu. Kljub izredno lepemu doživetju pa je v nama odmevala novica o tem, da je od nas odšel p. Felicijan. Andraž je zanj daroval maso že takoj v Zapopanu, Andrej pa bo na dan pogreba. Zal nama je, da ne bova mogla biti ob tem slovesu zraven, vendar naju tolaži dejstvo, da sva se (skupaj z Ambrožem) od njega poslovila tik pred odhodom v Mehiko.

Včeraj zvečer smo imeli bratsko rekreacijo, pri kateri je vsak prinesel kakšno stvar iz svoje dežele. Nocoj pa je Andrej bil drugi antifonar pri skupni molitvi večernic v angleščini in se je odlično odrezal! Po večerji smo imeli se skupno adoracijo, ki smo jo pravkar zaključili.

Več o kapitlju pa najdete na: www.ofm.org/underten12/

Paz y bien – Andrej in Andraž

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.