Biserna maša v Šiški

podobicaV nedeljo, 24. junija 2012, bo v Šiški pri sv. maši ob 10. uri obhajali biserno mašo (60 let duhovništva) šišenskega rojaka, frančiškana p. VALERIJANA JENKA.

Šestdeset let svojega življenja je posvetil slovenskim izseljencem, najprej v Ameriki in nato v Avstraliji, kjer je postal nadomestni oče, skrbnik, tolažnik in pomočnik vsem, ki so iskali nasveta, tolažbe in pomoči ali pa samo prijazno besedo v domačem jeziku, kar je bilo včasih vredno več od zlata. Skoraj ni človeka med našimi izseljenci, ki ga ne bi poznal; pozna njihove otroke in družine in če je nekdo potreben nasveta ali pomoči, pater nikoli ni postavljal pogojev. Njegova dobrota ne pozna meja in zato je prav gotovo najbolj ljubljena in spoštovana osebnost v avstralski skupnosti Slovencev.

Zloženka ob biserni maši.

[nggallery id=10]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Zadnja minuta!!!

tor Jun 26 , 2012
Za ROMANJE V ASSISI ZA NAJSTNIKE od končanega 7. razreda do končanega drugega letnika srednje šole in sicer od 7. do 14. julija 2012. Cena je 222€. Prijave in informacije na gsm: 051 614-912 ali na mail: manjse.sestre@rkc.si. Še nekaj mest je prostih. Podrobnosti več>>>

Morda vas zanima

  • Romanje v Assisi za MLADE

Najnovejši prispevki