Mesec verskega tiska – Teden knjige

teden_knjige_2013MESEC VERSKEGA TISKA – TEDEN KNJIGE
od 21. do 31. januarja 2013

V tem času katoliški založniki in knjigotržci
ponujamo kupcem 20% popusta.

Iz naše založbe vam priporočamo:

Murray Bodo
POT SVETEGA FRANČIŠKA

ovitek_bodo_medium»Ko sem oblekel habit svetega Frančiška, sem bil star osemnajst let. Od takrat se je veliko spremenilo, v meni in v svetu okrog mene. Frančišek, ki ga poznam danes, ni tisti Frančišek, ki sem ga poznal pri osemnajstih, a njegove vrednote in pripovedi, ki govorijo o tem, kako je živel in kaj je govoril, še vedno spodbujajo način življenja, ki sem si ga izbral.
Frančišek Asiški mi je dal način življenja, ki me še naprej izziva in vznemirja ter me sili, da vedno znova preverjam možnosti v sebi in okrog sebe. Vedno znova se vračam k Frančišku in njegovim razlagalcem, da bi našel pomoč za razumevanje lastnega izkustva.« (Murray Bodo)


Mari Jože Osredkar OFM in Marjana Harcet
POJEM ODREŠENJA IN NAUKI O ODREŠENJU V SVETOVNIH RELIGIJAH

ma3-znk35Knjiga obravnava religiološki pojem odrešenja in predstavlja nauk o odrešenju v najpomembnejših verstvih: v judovstvu, krščanstvu, islamu, hinduizmu in budizmu. Delo najprej predstavlja pojem odrešenja, nato je obdelan nauk o odrešenju v judovsko-krščanski tradiciji, v tretjem poglavju spoznamo nauk o odrešenju v islamu in v zadnjem poglavju knjiga primerja pojmovanje odrešenja v religijah indijske podceline. Delo predstavlja prvo tovrstno predstavitev v slovenskem jeziku.
Posebna pomembnost za slovenski prostor je v tem, da predstavi odrešenje kot eno najpomembnejših poglavij pri obravnavi sleherne religije. Avtorja Mari Jože Osredkar in Marjana Harcet v monografiji obravnavata uporabnost religije v tuzemskem življenju in eshatologijo omenjenih verstev.
Knjiga je izšla v sozaložništvu s Teološko fakulteto v zbirki Znanstvena knjižnica.


msFrédéric Manns OFM
SIMFONIJA BESEDE

Ta knjiga Frédérica Mannsa – biblicista mednarodnega slovesa in enega najboljših poznavalcev judovskega ozadja Nove zaveze – je dragocen pripomocek za preiskovanje Svetega pisma po poti lectio divina: podaja razumevanje simbolov in se ponuja kot odlicna vaja, da se nauciš preiti od branja besedil k njihovemu pomenu zate, od pomena h kontemplaciji in od te k življenju, ki ga je spremenil Bog, ki ti govori v svoji Besedi.


Druge naše knjige si lahko ogledate v naši spletni knjigarni.
Popust velja za končnega kupca pri nakupu v sodelujočih knjigarnah,
pri založbah in za naročila po telefonu, faksu in internetu.
Knjige naše založbe dobite na sedežu Založba Brat Frančišek, Prešernov trg 4, 1000 Ljubljana, lahko pa jih naročite po telefonu 01 24 29 312, faksu 01 24 29 313 ali e-pošti zbf@gmail.com.

Posted in ZBF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Preko trpljenja v vstajenje

pet Mar 1 , 2013
Krizostom Komar OFM To knjižico p. Krizostoma Komarja OFM bi morali imeti vsak dan v rokah. Pomislimo: če bi na svetu bila samo ena stvar, ki je dragocenejša kakor z ljubeznijo objeto trpljenje, bi Jezus, učlovečeni Bog, učlovečena Božja modrost, moral izbrati tisto – pa je izbral križ, najdragocenejše. Največji apostol […]

Morda vas zanima

Najnovejši prispevki