Skoči na vsebino

Predstavitev province

V pripravi na generalni kapitelj 2015 smo pripravili predstavitveni film o naši provinci. V kratkem filmu Panem Nostrum Quotidianum (Naš vsakdanji kruh) režiser Matjaž Feguš na zelo izviren in dinamičen način upodablja življenje in delo slovenskih frančiškanov, ki tudi s tem filmom vstopamo v leto posvečenega življenja.

V slovenščiniV slovenščini

EnglishEnglish

ItalianoItaliano

Frančiškan:

Zgodovina:
1514 ustanovljena Vikarija Bosne Hrvaške sv. Križa / Vicaria Bosniae Croatiae S. Crucis
1517 Provinca Bosne Hrvaške sv. Križa / Provincia Bosnae Croatiae S. Crucis
1631 Provinca Bosne Hrvaške in Kranjske sv. Križa / Provincia Bosnae Croatiae et Carnioliae S. Crucis
1688 Kranjska provinca sv. Križa / Provincia Carnioliae S. Crucis
1708 Hrvaška in Kranjska provinca sv. Križa / Provincia Croatiae et Carnioliae S. Crucis
1783 Notranjeavstrijska provinca sv. Križa / Provincia Austriae Interioris S. Crucis
1810 Ilirska provinca sv. Križa / Provincia Illyrica S. Crucis
1813 Hrvaško-Kranjska provinca sv. Križa / Provincia Croatico-Carniolica S. Crucis
3. 6. 1900 Kranjska provinca sv. Križa / Provincia Carniolana S. Crucis
22. 7. 1919 Slovenska frančiškanska provinca sv. Križa / Provincia Franciscana Slovenica S. Crucis

4 komentarji na “Predstavitev province”

  1. Bogata vsebina. Film, tako kratek, pa tako raznovrstno izpoveden. Kot stvaritev se pa odlikuje s posebno dinamiko, ki človeka pritegne. Za to, upam si zapisati besedo, ki jo redko uporabljam – umetniško delo, menim, da ga lahko mirno že ta trenutek štejemo kot obogatitev slovenske kulture. Hvaležen sem vsem frančiškanom, posebej pa še avtorjema za ta čudoviti filmski zapis. v. Jožef Ciraj

  2. Čestitke za ta film. Čudoviti atributi frančiškanskega življenja in dela, polni simbolike, z izjemno sporočilno vrednostjo. Pohvale tudi Antonu za glasbo.

  3. Pingback: Predstavitev provinc na generalnem kapitlju | bratje frančiškani

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.