Serafska nebesa

12,00 

Kategorija: Oznaka:

Opis

Silvano Bracci OFM, Antonietta Pozzebon FMSC

V osmih stoletjih frančiškanske zgodovine se je nabral dolg seznam sobratov, ki jih je Cerkev razglasila za blažene ali svete. Ti so živeli po načrtu serafskega očeta in brez pridržkov sprejeli Boga, ki je vžgal njihova srca in jih usposobil za velikodušno ljubezen do bližnjih.

Na tem seznamu izvoljenih lahko vidimo, kako se gnetejo in prepletajo jeziki okrog ene same Besede, kako mladi in manj mladi sedajo za edino gostijo Gospodovega telesa in krvi, kako se na različne načine udejanja ena sama poklicanost k svetosti po vzoru svetega Frančiška, ko vsi živijo po istem Vodilu, ki ga je on zapustil svojim sledilcem.
Oni nas spodbujajo, da živimo svetost, ki izvira iz zakramenta krsta in priteka po posebni posvetitvi Bogu v Cerkvi. Spodbujajo nas k takemu življenjskemu slogu, ki je predpodoba prihodnosti: v občestvu z njimi, ki molijo z nami in za nas, da bi vsak od nas danes udejanjil načrt, ki ga je Bog razodel Frančišku Asiškemu.
Spomnimo se trditve velikega frančiškana p. Agostina Gemellija: »Biti frančiškan ne pomeni, da imamo obrito glavo in bose noge, ampak da smo Kristusovi od glave do peta.«

format 16,5 x 23,5 cm
mehka vezava
obseg 440 strani

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Serafska nebesa”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.